Speltips inför Porto – Roma 6/3: Öppen retur – tydligt värde

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2019

Porto mot AS Roma – med speltips, odds och startelvor. Det står, menar vi, närmast helt öppet inför returen parterna emellan i denna Champions League-åttondelsfinal och när det inte avspeglas på oddsfronten, hittar vi stort spelvärde att hämta.

Annons:

Det var ett oväntat namn som hamnade i strålkastarljuset i det första mötet mellan Roma och Porto, som slåss om en plats vidare till kvartsfinalrundan på världens största fotbollsscen – Nicoló Zaniolo, 19, med två baljor.

Matchen slutade med det 2-1 till Romas favör sedan Portos inhoppande Adrián reducerat med cirka tio minuters speltid kvar och med det resultatet ser det närmast helt öppet ut när dubbelmötet är i dess halvtidsvila.

Under de senaste åren har Porto närmast utvecklat en vana av att nå Champions League-slutspelet, men utan att komma förbi den här åttondelsfinalrundan. Roma är emellertid ett, på pappret, mer tacksamt motstånd än de annars ställts mot och kvartsfinaldrömmen i allra högsta grad.

Gäller nu är att förmå att hålla flera bollar i luften, då Porto vid sidan av denna slutspelssejour också slåss jämsides med Benfica om titeln i portugisiska Primeira Liga. Förra veckan ställdes man mot just dem och förlorade då med 1-2 inför hemmapubliken på Estádio do Dragão – ett resultat som innebar att förstaplatsen för tillfället tappats.

Roma har det varit mycket upp och ner runt under spelåret. På deras höjder är de suveräna, i dalarna katastrofala. Efter en vinstsvit om fyra matcher, åkte de på en 0-3-förlust i derbyt mot ärkerivalen Lazio under helgen. Hur ska man kunna hämta andan från ett sådant nederlag på så pass kort tid?

Enda skadeavbräcket för Porto inför matchen är på Vincent Aboubakar medan Roma bara har Kostas Manolas osäker. Starka startelvor kan sålunda ställas ut från båda sidor.

Vänder på steken

Efter att ha vunnit hemma, 2-1, ska Roma ses som favoriter att avancera vidare. Det köper vi, men menar i samma veva att detta favoritskap ska ses som hyfsat knappt och bra mycket knappare än vad oddsen vill antyda.

Porto kommer från en knapp förlust hemma mot Benfica, men ska av rapporter att döma ha spelat bra fotboll och rentav stoppats av ineffektivitet i matchen. Normalt är de urstarka på hemmaplan och årets tre Champions League-matcher – mot Galatasaray, Lokomotiv Moskva samt Schalke 04 – har vunnits med en samlad målskillnad om 8-2.

Generellt är hemmaspelet också starkt, inhemskt som ute i Europa – och en det stärker dem inför returen, speciellt efter att ha fått in det så betydelsefulla bortamålet i Rom.

Gästande Roma är sällan att lita blint på. De tenderar att vara mycket upp och ner i prestationerna, defensiven är sårbar och nu åkte de på en av de värsta tänkbara käftsmällarna mot ärkerivalen Lazio senast; 0-3 i baken! En av de som på senare tid kritiserats är svenskkeepern Robin Olsen. Inte varit den tryggheten han brukar vara i landslagströjan.

Hos Betfair Sportsbook får vi hela 2,45 x insatsen för att Porto ska vända på den här steken och avancera vidare ta den här kvartsfinalbiljetten i turneringen och det synar vi med glädje. Värde runt 20 punkter nedåt?

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Porto avancerar vidare
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 21:00, tisdag 6/3
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.