Speltips inför Portugal – Ungern 25/3: Överdrivet bra betalt

Spelbloggare Publicerat: 24 mars 2017

Två av EM 2016:s utropstecken möter nu varandra i VM-kvalet. Portugal tar emot Ungern på Estádio da Luz, varifrån vi tror att matchen kan öppnas upp en del – helt till skillnad från hur oddssättarna tänker.

Det första europeiska mästerskapet på år och dagar, slutade i en slutspelsplats för Ungern – trots att starka nationer som Island, Österrike och just Portugal stod för motståndet. Faktum är att förstaplatsen plockas, men väl i slutspelet blev Belgien flera nummer för stora. Trots allt – ett mycket lyckat mästerskap!

Portugal var nära att ramla ur samma mästerskap redan i gruppspelet, men kom till slutspelet via en tredjeplats och tre raka kryss. Sedan nådde man, mot alla odds, hela vägen in i kaklet efter att ha besegrat värdnationen Frankrike i finalen. Ännu mer anmärkningsvärt var det eftersom de bara lyckades vinna en av de sju matcherna under ordinarie tid.

Pressen på Ungern

Nu slåss nationerna om en plats i VM i Ryssland 2018. Grupp B toppas av Schweiz, följda av Portugal och därefter Ungern.

Efter Portugals premiärförlust mot Schweiz har det blivit tre raka vinster, men annat kan väl inte krävas när det är Andorra, Färöarna och Lettland som man mött – tre europeiska blåbär. Samlade målskillnaden, 16-3.

Ungern satt sig själva i skiten redan i premiärmatchen, när man inte lyckades få hål på Färöarna och slutresultatet skrevs 0-0. Efter det blev det en knapp förlust mot tabellettan Schweiz, innan Lettland och Andorra värjts undan utan större problem.

Glappet mellan Portugal och Ungern är med det på två poäng och de sistnämnda är således hårt pressade att inte förlora. I förra sommarens EM slutade inbördes mötet oavgjort, 3-3. Ny skalp för Ungern nu?

Matchen kan öppnas upp

Det är inget snack om saken att Portugal är flera klasser bättre än Ungern, men samtidigt ska de senare nämnda inte viftas undan som något blåbärsmotstånd. Finns absolut möjlighet för en skräll.

Framförallt ser jag bortalagets målmöjligheter som stora – klart större än oddssättarna. Ungern har ett fruktat omställningsspel, vilket visades upp i 2-3-förlusten mot Schweiz här i EM-kvalet – men också i sommarens tillställning mot just Portugal. 3-3 på tavlan då.

Givetvis kommer Ungern försöka ta det säkra före det osäkra och starten på matchen kan mycket väl bli lite tillknäppt, men desto längre vi kommer in i den, desto mer borde den öppnas upp – särskilt när, om, matchnollan väl spricker.

BLGM – ja-spelet betalar 2,70x hos Bethard och det är i överkant. Polletter – in!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 25/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: