Speltips inför PSG – Dijon 17/1: Offensiva avtryck i huvudstaden

Spelbloggare Publicerat: 17 januari 2018

Fransk fotboll mitt i veckan. Dominanta Paris Saint-Germain tar emot mittenplacerade Dijon på Parc des Princes. Fokusområde: målen!

Toppen mot mitten. Den här typen av motstånd har PSG rentav kört över under hela året. Dominansen i den franska klubbfotbollen är total, vilket den ska vara med de summor som investerats i truppen. Glappet till tvåan tillika mästarna Monaco, hela 11 pinnar. Klappat och klart!

Addera på det att PSG står som en av de främsta utmanarna i Champions League-slutspelet samt är vidare i båda de inhemska cuperna. Antalet titlar, vad stannar det på?

Stora diskussionsämnet inför matchen har varit Neymars vara eller icke vara. Han står som osäker, men väntas bli klar för spel. Annars riskerar även Thiago Motta samt Javier Pastore missa. Lucas Moura är out.

Dijon kan, utifrån den avskalade kravbilden som finns på dem, vara tillfredsställda med vad som presterats under året. Faran att dras in i bottenstriden finns fortfarande, men för närvarande står de ändock på den övre tabellhalvan. Gäller att fortsätta på den inslagna vägen, även om marginalerna varit små.

Gästernas mittbacksklippa, Papy Djilobodji, är avstängd och även Xeka är indisponibel. Oklart om Wesley Lautoas status.

Målade i omvända mötet

Tror vi kan få se en del mål här. Också åt båda håll? Visst!

Att PSG hittar nätet är redan som skrivet i sten. De har en av världens starkaste – kanske den starkaste – offensiver med Neymar, Mbappé och Edison Cavani på de tre toppositionerna. Tillsammans är de närmast omöjliga att stå emot under 90 minuters speltid. Nu har även bortalaget ett betydande, defensivt avbräck.

Då återstår det med Dijon – kan de näta? Hur?

I och med den offensiva spelglädje och approach som Paris Saint-Germain har, öppnas det ofta upp bakåt – även om det sällan betyder tapp i form av poäng. Nu har de hållit nollan i två raka matcher, absolut, men det har faktiskt varit ovanligare än motsatsen under året; BLGM-spelet hade suttit i sju raka dessförinnan.

Offensiv kapacitet har Dijon också visats ha. De har nätat i åtta av de nio senaste matcherna. Kort innan det, i mitten av oktober, bjöd de PSG upp till kamp och förlorade ”bara” med 1-2.

2,15 x såsen för mål åt båda håll. Det köper vi väl? Betser är platsen!

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, onsdag 17/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: