Speltips inför PSG – Marseille 25/2: Le Classique är här!

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2018

Le Classique! En av de mest klassiska matcherna i den franska fotbollen – Paris Saint-Germain mot Marseille. Blir det proppen ur eller ej? Vi tror oss ha svaret!

Faktum är att det här det första av två Le Clessique-matcher under loppet av tre dagar. Först här, i Ligue 1, och under onsdagen möter lagen varandra i Coupe de France-kvartsfinal, även då på Parc des Princes.

Frankrike bjuder onekligen upp till underhållning, med andra ord. Här är det bara att luta huvudet tillbaka och njuta av vad som komma skall: fotbollen och kanske framförallt allt runtom. Stämningen!

PSG är totala dominanter i den franska klubbfotbollen. Efter förra årets fiasko, där seriespelet inte hämtades hem, har de värvat på med stora miljardbelopp. De främsta nyförvärven: Neymar och Kylian Mbappé. Två av världens största namn.

Ligue 1-titeln är i praktiken säkrad, de lever kvar i båda de inhemska cuperna och är där storfavoriter. Situationen är desto mer pressad i Champions League, där det inledade mötet mot Real Madrid förlorades med 1-3. Returen blir urtuff, tro inte annat.

Marseille är i sin tur vidare i Europa League-slutspelet efter att ha vunnit med bekväma 3-1 över Sporting Braga och årets seriespel har därtill varit succéartat. Minst en tredjeplats, som leder till kval mot nästa års CL, borde det bli och de flåsar Monaco tätt i nacken – med en pinne som skiljer dem åt.

Indisponibla för Marseille är Steve Mandanda samt Kostas Mitroglou. Därutöver riskerar Grégory Sertic få stå åt sidan. PSG har hela truppen intakt.

Tio raka identiska möten under linan

Årets Paris Saint-Germain är ännu mer framåtlutat än föregående säsonger – och man kan förstå varför när topptrion består av Neymar, Edison Cavani samt Mbappé. Kanske världens bästa anfall?

Men här ställs de mot ett Marseille som vi kan räkna med kryper hem i positionerna, som alltid när de besöker PSG. Faktum är att tio raka identiska möten, inbördes med PSG som värd, har innehållit max tre mål. Annat brukar det bli när Marseille står för värdskapet. Sist slutade det exempelvis 2-2.

Under en period från slutet av januari till början av december var det rejäl fart runt Marseille, men det hela har tonats ut lite på sistone. Allt som allt: fem mål på de tre senaste matcherna.

Siffrorna kan alltid skjuta i höjden när Paris Saint-Germain är i farten, men vi ser det som värt att syna underspelen här.

Under 3,5 mål kan tas med en mindre insats till 2,05 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, söndag 25/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: