Speltips inför Qatar – Argentina 23/6: Favoriten höjer sig

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Efter två svaga insatser har Argentina inte längre situationen i egna händer. Nu krävs seger mot Qatar samt att Paraguay inte vinner mot Colombia.

Annons:

Lionel Scaloni har, inte heller han, lyckats få någon riktig ordning på detta stjärnspäckade landslag. Åtminstone inte att döma av de två inledande matcherna i Copa Americas gruppspel.

I premiären föll man, relativt rättvist, med 2-0 mot Colombia och senast blev det bara 1-1 mot Paraguay.

Anfallsduon Sergio Aguero och Leo Messi som borde vara, kanske, världens vassaste anfallspar fick det inte att stämma mot Colombia och senast var både den förstnämnde samt Angel Di Maria bänkade.

Ett drag som inte gav någon vidare positiv effekt då anfallsspelet mot Paraguay var minst lika svagt. Både Di Maria och Aguero blev dock tidigt inbytta i den andra halvleken då Messi senare kunde kvittera till 1-1.

För Qatar, som alltså deltar i Copa America, är förväntningarna, för att dra till med en kraftig underdrift, något lägre ställda. På så vis har man varit en positiv överraskning.

I premiären lyckades man, rättvist, knipa en poäng mot Paraguay efter att ha vänt 2-0 till 2-2. Mot Colombia senast, då man föll med 1-0, var man mer tillbakapressade men disciplinen och laginsatsen imponerade återigen.

Argentina steppar upp när det gäller

Spanjoren Felix Sanchez unga, qatariska landslag hade, fram till genrepet mot Brasilien inför den här turneringen, en svit på sju raka segrar. Visserligen mot något svagare motstånd men den innefattade ändå segrar mot nationer som Japan och Sydkorea.

Således fanns det anledning att tro att Qatar skulle kunna göra okej resultat i den här gruppen. Ändå har man nog överraskat många.

Nu är frågan hur väl man kommer stå sig mot självaste Argentina. Qatar lär inrikta sig på ett tätt försvarsspel och en lågt stående fembackslinje. Det var så det såg ut emot Colombia och så lär man ta sig an även den här matchen.

Man kommer säkerligen göra det svårt för Argentina tränga igenom men det mest troliga är förstås att Messi och company kommer att kunna nöta ner dem till slut.

Chansen till avancemang ligger, för båda dessa lag, i att Colombia tar minst en poäng mot Paraguay, vilket är ganska sannolikt att de kommer göra.

Om vi har ett sådant resultat mot slutet av matcherna kan det komma att öppnas upp rejält då även Qatar behöver gå för en seger. Ett sådant scenario skulle tala till Argentinas fördel och det är ett ytterligare argument för att målskyttet kan komma att lossna för favoriterna i den här matchen.

Således pekar en hel del mot Argentina kan komma att vinna med minst två mål. Till 1.86 gånger insatsen hos Unibet spelar vi därför på Argentina -1.5 (asian handicap).

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Argentina -1,5
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, söndag 23/6
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.