Speltips inför RB Leipzig – Bayern München 25/10: Höjdare redan i andra cuprundan

Spelbloggare Publicerat: 25 oktober 2017

Två tyska jättar i RB Leipzig och Bayern München bjuder på kvällsunderhållning i DFB Pokal, den inhemska cupen – och vi tror att det blir en hel del av just det; underhållning.

Redan nu, i den andra cuprundan, vankas detta enorma höjdarmöte. Förra årets tabelltvåa respektive etta i Bundesliga – nu tvåa och trea i det tajta toppskiktet av tabellen.

Vad som är extra intressant inför matchen är att lagen ställs mot varandra redan tre dagar efter denna match i seriespelet. Därutöver är vilan försvinnande kort till kommande Champions League-matcher, varpå det kan bli på tal om att spara en del spelare båda här och i helgen.

Fjolårets seriemöte på Red Bull Arena var en match som innehöll allt, eller, ja, förutom bra försvarsspel. Leipzig ledde med 4-2 när matchen klev in i dess avslutande minuter och mellan den 84-95:e minuten lyckades Bayern reducera, kvittera och forcera in avgörandet. En vändning utöver det vanliga. Får vi se någonting lika gott i underhållningsväg här?

I uppåtpekande formkurvor är det åtminstone som parterna tar plats på arenan. Leipzig har radat upp fyra vinster efter varandra, varav ena med 3-2 över Porto i Champions League, och Bayern München har efter en svajig start på spelåret ersatt tränaren Carlo Ancelotti med Willy Sagnol – ett hittills lyckat byte; tre vinster och ett kryss därefter.

Målas åt båda håll

Det kan vara fördelaktigt att invänta startelvor en match som denna, men då finns också risken till att slashade odds. Trots rotation kommer en hel del ordinarie ansikten sannolikt finnas med på planen och såväl Leipzig som Bayern München har fantastisk bredd på de offensiva positionerna. Rena världsklasspjäser som ofta sitter på bänken.

Liksom förra årets identiska möte med detta, fast i serien, tror vi på en höjdarmatch – ur den neutrale åskådarens ögon. Varför detta?

Det handlar såklart i första hand om de offensiva kort som finns, fantastiska sådana. Men det kan också komma att bli en sådan match som gynnar underdogen Leipzigs möjligheter att såra motståndarna, i och med att de trivs suveränt med att lämna över taktpinnen – och kan kontra fruktansvärt vasst.

I exempelvis förrförra veckans 3-2-vinst borta över Borussia Dortmund fick vi se det svart på vitt; hur motståndarna kunde såras så djupt, trots relativt lite boll i matchen.

2-1/1-1/1-2?

Målspelen är hyfsat nertryckta, men vi tycker oss identifiera spelvärde i dem likväl. Valet av spel – att båda lagen nätar till oddset 1,56 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,56 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 25/10
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: