Speltips inför Real Betis – Real Madrid 18/2: Spelbolagen tar det till dess spets

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2018

Överdriver inte oddssättarna målmöjligheterna inför söndagens spanska kvällsbatalj mellan Real Betis och Real Madrid? Spelbloggare.se har analyserat matchen och levererar ett välsmakande speltips.

Under perioder av 2018 har Real Betis bländat fotbolls-Spanien med oväntat offensiv, frejdig och effektiv fotboll. De har utvecklats till lite av ett utropstecken när de flåsar de ovan, konkurrenterna på Europaplatserna, tätt i nacken. Även om det, vilket vi nästan får förmoda, inte räcker hela vägen finns det mycket att vara nöjda med i Betis.

Med 11 matcher kvar av årets seriespel har de exempelvis bara skrapat ihop sex färre pinnar än under hela fjolårssäsongen. Facit sedan årsskiftet imponerar extra stort: fyra vinster och två förluster. Nu har de två raka av den förstnämnda vara, varav ena kom mot ett starkt Villarreal.

Nivån har kunnat hållas upp trots att vissa skadebekymmer stört och fortsatt stör Real Betis. Joel Campbell, Antonio Sanabria samt Zouhair Feddal är alla skadade och out.

Annan är situationen i Real Madrid. Titelhoppet i Primera División är släckt sedan månader tillbaka, de är placerade på en – utifrån deras måttstock – anonym fjärdeplats och har även trillat ur det inhemska cupspelet.

Hur ska det hela kunna räddas upp då? Först och främst ska en Champions League-plats till kommande år säkras – och utöver det har de just CL-slutspelet att investera deras kraft i. Åttondelsfinaldubbelmötets första match mot Paris Saint-Germain, hemma på Santiago Bernabéu, vann de med siffrorna 3-1 efter två sena mål. Imponerande!

Målunderspel synas

Genast kan man anta att en målrik match väntar när ett Real Betis som visat prov på stora offensiva kvalitéer samt varit inblandade i öppna fajter på sistone möter ett offensivt kraftpaket i Real Madrid, som även svajat till bakåt vid upprepande tillfällen.

Men här anser vi oddssättarna överdriva möjligheterna för mål. Det ser vi som närmast odiskutabelt.

Real Madrid kommer från en fysiskt och psykiskt krävande CL-match och har ett tätt spelschema framöver. Rotation kan vara att vänta, kanske framförallt på offensiva positioner. Lite trötta ben? Det kan tala för mindre intensitet i matchen som helhet.

Med ett Real Betis som är tillbakalutade i positionerna, kan det lätt bli lite tillknäppt om matchens nolla inte spräcks i upptakten av matchen.

Tre av de fyra senaste inbördes matcherna har innehållit max tre mål. Vikten av den statistiken ska kanske inte överdrivas, men den stärker likväl vår analys något inför matchen. Målsnålt?

Under 4,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt fyra baljor – köper vi till 1,69 gånger pengarna hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 4,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, söndag 18/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: