Speltips inför Real Madrid – Ajax 5/3: Urstarkt spel inför returen!

Spelbloggare Publicerat: 4 mars 2019

Komna från dubbla El Clásico-förluster, ska Real Madrid försöka ladda upp batterierna inför åttondelsfinalreturen mot holländska Ajax i Champions League-slutspelet. Vad landar det hela i? Här med oddsen, allt inför matchen och – ett speltips.

Annons:

Primera División-titeldrömmen släckt. Copa del Rey-ditot likaså. På mindre än en veckas tid har Real Madrid åkt på två käftsmällar varianten hårdare med hemmaförluster, 0-3 respektive 0-1, mot ärkerivalen Barcelona i de klassikermöte som kallas Copa del Rey.

Kvar står den stora drömmen om ännu en Champions League-titel – vad som då skulle bli den fjärde raka samt den femte på de sex senaste åren. Real Madrid har varit helt dominanta ute på Europascenen, men man kan inte undgå att se från hur tappet av Cristiano Ronaldo påverkat och vidare kan påverka dem.

Med visst flyt, efter ett mål i den 87:e minuten, lyckades spanjorerna dra det längsta strået i det omvända mötet som spelades i Amsterdam. 2-1 skrevs vinstsiffrorna – siffror som mycket väl hade kunnat bli annorlunda. Skapades mycket åt båda håll och Ajax stod upp förvånansvärt väl.

Talang finns det så det räcker och blir över i Ajax, ett koncept som är superspännande. Men räcker de till här? Det är fortfarande en bra bit upp till den europeiska toppen. Hemma i Holland har de under de senaste åren prenumererat på silvermedaljerna och nu hittas de också där, på andraplatsen, bakom PSV.

God form kommer de i alla fall hit med, holländarna. Efter 1-2-förlusten i det omvända mötet med detta har tre raka matcher kammats hem – med siffrorna 5-0, 5-1 respektive 3-0. Däribland krossades toppklubben Feyenoord, det sista av resultat, på bortaplan i den inhemska supen.

Sätter spiken i kistan – vinner

Real Madrid har fallit som storfavoriter förr under spelåret. Vid upprepande tillfällen. Men inte ska väl det hända här mot Ajax, inte minst eftersom bortamötet plockades hem och att det blev två mål framåt i det. Detta innebär att motståndarna kan behöva trycka upp positionerna och således bli blottade defensivt.

Champions League är ”Marängernas” sista hopp efter den senaste veckans El Clásico-förluster. Dessa har man, ska nämnas, haft marginalerna på fel sida. Häpnadsväckande att det inte blev ett enda mål framåt på dessa, sett till vad som det facto skapades i matcherna. Retroaktiv utdelning här och nu?

Ett stort minus är att Sergio Ramos är avstängd för Real Madrids del, men styrkeförhållandena parterna emellan är fortfarande enorma. Utöver det är Marcos Llorente tveksam medan Ajax saknar skadeduon bestående av Carel Eiting samt Lisandro Magallán.

Det är bara att höja på hatten för vad Ajax åstadkommit på den största av de europeiska scenerna och framtiden kan komma att bli ännu ljusare för dem, men nu blir det att bekänna färg och tacka för deras medverkan i CL anno 2018/19.

Den raka ettan spelas till mer än acceptabla 1,67 gånger pengarna hos Coolbet. Vill man höja svårighetsgraden något kan även minushandikappen synas med gott samvete.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner, rak etta
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 5/3
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.