Speltips inför Real Madrid – Getafe 19/8: Ett favoritspel

Spelbloggare Publicerat: 19 augusti 2018

Hur avslutas kvällen bäst, om inte med ett derby från Primera División? Real Madrid och Getafe premiärspelar mot varandra och här hittar ni Spelbloggares speltips inför matchen.

Annons:

Med en europeisk supercupförlust mot rivalen Atlético Madrid, är det som Real Madrid ska försöka vända blad och ladda upp inför Primera División-premiären – en match de är storfavoriter i.

Förutom det mentala, kan den nämnda förlusten också ha viss inverkan rent fysiskt. 2-2 stod det på tavlan efter ordinarie tid, innan Atlético kunde smälla in två baljor under den halvtimmen långa förlängningen. Detta är emellertid på sin höjd minimalt. Spelarna på denna nivå är vana vid den här typen av spelscheman.

De två stora bombnedslagen för Real Madrid under sommaren har varit att storstjärnan Cristiano Ronaldo lämnat för spel i Juventus och att Lopetegui klivit in på tränarposten. Blir spännande att se hur det hela kommer falla ut. Det här är ändå lite av ett nytt kapital i klubbens historia.

Getafe var ett av förra årets stora utropstecken i Spanien när de hamnade på en av platserna precis nedan för Europaområdet, åttondeplatsen. Det har hänt en del på vissa positioner, men fundamentet är detsamma. Kan de komma upp i närheten av samma standard nu? Omöjligt – kanske inte. Men hårt arbete kommer krävas!

Motstånden som Getafe stött på i vänskapsmatcherna under försäsongen har varit av blandad karaktär, men oavsett vad är det förstås stärkande fakta att inte en enda av de sex matcherna förlorats.

Mycket av nyhetsvärde finns inte att ta hänsyn till på skadefronterna. Jesús Vallejo och Àlvaro Odriozola saknas för Real Madrid. Markel Bergara och eventuellt Djené Dakonam för Getafe.

Defensiva frågetecken

Offensivt krut finns fortfarande i Real Madrid, fastän Cristiano Ronaldo försvunnit. Karim Benzema, som man hoppas ska kliva fram nu, hittade även målet och det kan ha betytt mycket för hans självförtroende.

Någon raketforskning eller djupanalys behöver inte göras för att vara hyfsat så säker på att Real Madrid ska hitta målet här. De är så pass mycket bättre än motståndarna, spelar en offensiv fotboll och stärks av hemmaplansfördelen.

Det defensiva är en helt annan sak. Real Madrid släppte till extremt mycket mot Atlético Madrid, både via individuella och kollektiva missar; två mål i baken under ordinarie tid och fyra under 120 minuter.

Anmärk väl att Real Madrids fyra matcher innan Supercupfinalen också innehöll mål åt båda håll.

BLGM-spelet i Reals matcher mot lite sämre motståndare förra året var en spelform som vi med framgång tipsade om här på Spelbloggare.

Så, varför inte här också? Oddset är 2,15 och det får vi av Ladbrokes.

Annons:
  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes
Spelstopp: 22:15, söndag 18/8
TV:  Strive
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.