Speltips inför Real Madrid – Girona 18/3: Räkna inte bort gästerna

Spelbloggare Publicerat: 18 mars 2018

Annat än att lämna förtroendet i Gironas händer till rådande odds, när de besöker ett svajigt Real Madrid på Santiago Bernabéu, vore tjänstefel. Bud på skräll i den sista Primera División-matchen före det tvåveckorsuppehåll som väntar?

Grym oddsboost: 5,00 på Real Madrid att vinna matchen. Läs mer om och hämta erbjudandet här!

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Klart bättre ser det ut i Real Madrid och den värsta stormen är bortblåst. De spanska mästarna vinner numera matcher alltmer frekvent, även om det inte alltid är prickfritt, och det stora utropstecknet kom när PSG skickades ut ur Champions League-slutspelet med huvudet före. Över 180 minuter – 5-1! Det snackas inte bort hur som helst.

Dessvärre är, som bekant, loppet kört i La Liga. Titeln är helt utom räckhåll, när Barcelona har ett försprång om 15 poäng, från den tredjeplats som parkeras på. En Champions League-biljett på nytt är mer eller mindre säkrad och det ”Marängarna” kan ta någorlunda lätt på seriens slutspurt.

Årets största utropstecken i den spanska toppfotbollen är – Girona! Direkt upp från andradivisionen har de inte visat minsta överdriven respekt för konkurrenterna och det ser ut att kunna bli en Europaplats. Hur mäktigt vore inte det, för en pytteklubb tillika nykomling som Girona?

Tre raka vinster efter debaclet

Att underskatta Girona – undertecknad är en av de som stått för den missen – har visats förödande. Nykomlingen ser fruktansvärt solida ut! Efter debaclet mot Barcelona, förlust med tennissiffrorna 1-6, har de vunnit tre matcher på raken och nosar alltså på Europa. Exempelvis kom en av dessa treor borta mot Villarreal.

Det som skulle kunna oroa är om Girona, som de blev i den nämnda matchen mot serieledarna, blir för framåtlutade. Känslan är dock att de borde ha lärt av den missen – och dessutom ser Real Madrid klart mer sårbara ut.

Real Madrid plockade ner Eibar med 2-1 på bortaplan senast efter ett sent mål, det andra i matchen från Cristiano Ronaldo. Det har blivit en hel del av den varan på sistone, knappa vinster över sämre motstånd.

På pappret är klasskillnaden fundamental, men med så stark form som Girona har borde det sitta bra på sin plats med ett plushandikapp om 2,5 på dem till mycket fina 1,72x. Oddset presenteras av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Girona +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, söndag 18/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: