Speltips inför Real Madrid – Liverpool 26/5: Champions League-final!

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2018

Världens största titel ska delas ut, som vi väntat – Champions League-finalen är här! Två av de mest klassiska av klubbar, Real Madrid och Liverpool, möter varandra i Kiev och Spelbloggare har hittat det bästa speltipset inför matchen.

Guide: De bästa kampanjerna och bonusarna inför CL-finalen!

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Nu ska allt sättas punkt för! Lördagskvällen, med start 20:45, tas avsparken på Olimpiyskiy National Sports Complex i Kiev. För oss svenskar som inte är på plats visas finalen på Viasat Ultra HD, TV6, Viasat Premium samt Viaplay med ett helgjutet inför-, under- och eftersnack.

Real Madrid har redan skrivit historia via två raka Champions League-titlar och är favoriter till att hämta hem den tredje, vilket också skulle bli den fjärde de fem senaste upplagorna, även om det är långtifrån skrivet i sten. På sina höjder kan Liverpool inte bara vinna, utan krossa vilket motstånd som helst.

Det har Liverpool också visat upp i CL-slutspelet, inte minst i dubbelmötet och kvartsfinalen mot Manchester City där vinstsiffrorna skrevs 5-1 över 180 minuter.

Glimtar av de djupa dalarna de tenderar att falla in i fick vi däremot se i semifinalen mot Roma. Match nummer ett leddes med 5-0, som blev till 5-2 under slutminuterna och i bortamötet var det hela nära att vändas – men där stannade det vid en 2-4-torsk. Alltså: final!

Bristen på titlar och större framgångar har legat som ett blött täcke över Liverpool sedan en bra tid tillbaka. Senast de vann Champions League var spelåret 2004/05 – efter en final som blivit känd som miraklet i Istanbul, där 0-3 mot Milan i halvtid blev till 3-3 efter fulltid och sedermera en vinst efter straffar.

Erfarenheten väger tungt

Offensivt bara osar det världsklass om såväl Real Madrid som Liverpool. Eftersom spanjorernas försvarsspel varit lite av akilleshälen under säsongen, finns det chans att Liverpool utnyttjar det väl.

Men vi får se det som det faktiskt är – att Real Madrid är bättre på de flesta, kanske alla positioner.

Under de senaste åren har Real Madrid varit Europas dominanter, vilket resultaten i Champions League understryker väl. Vinnarkulturen är total! Erfarenheten från den här typen av matcher ska heller inte underdrivas.

Nu har Real dessutom hela truppen intakt, från att ha haft ett par frågetecken tidigare under veckan. Detta medan Liverpool saknar trion bestående av Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain samt Joseph Gomez.

Öppet och målrikt, det väntar vi oss att det kommer bli och överspelen på målmarknaden, eller liknande marknader, lockar lite. Det ska inte sopas under mattan med.

Det största spelvärdet hittar vi dock i spelen till Real Madrids favör. Skillnaderna, spelare för spelare, är trots allt hyfsat stora och  gällande rutinen kanske ännu större än så.

Den raka ettan smakar bra till 2,30 x insatsen. Interwetten med oddset.

  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner, rak etta
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten (1 000 kronor i välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 26/5
TV:  tvsex logo viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.