Speltips inför Real Madrid – Sevilla 19/1: Underhållande – som alltid

Spelbloggare Publicerat: 19 januari 2019

Underhållande blir det mer eller mindre alltid när Real Madrid och Sevilla drabbar samman och det borde det bli även när de möter varandra härnäst. Proppen ur?

Annons:

Underpresterande så det räcker och blir över. Varken Real Madrid eller Sevilla förmår att tillfredsställda respektive supporterskaror och står nu inför en på alla sätt och vis extremt betydelsefull match.

Och värst är det förstås för Real Madrid när de inte är bättre placerade än fyra i Primera División, på sämre målskillnad än trean Sevilla och med flera konkurrenter hack i häl. Beroende på vad för resultat Deportivo Alavés levererar i fredagens match mot Getafe – innan speltipset var skrivet och publicerat – kan såväl Real som Sevilla passeras.

Titelracet är utom räckhåll. Det får väl slås fast nu? Barcelona står säkert på toppen av kullen, småpressade av Atlético Madrid underifrån. Gäller bara att säkra en plats ut i Champions League och plocka titlar på andra håll. Inhemska cupen. Europeiska slutspelen.

Om Real Madrids bekymmer i viss mån ska kunna bortförklaras kan man titta på den så problematiska skadesituationen. Upp emot åtta spelare riskerar missa denna match, däribland Karim Benzama och Gareth Bale. Den förstnämnde lutar det åtminstone åt att han blir startklar.

12 raka inbördes möten över 2,5 mål

Hör och häpna – 12 raka inbördes matcher mellan Real Madrid och Sevilla har innehållit minst tre fullträffar och den absoluta merparten fler än så. Mer eller mindre alltid underhållande och fartfyllda historier.

Så, varför skulle det bli annorlunda nu?

Båda parter spelar med kniven mot strupen och då framförallt Real Madrid, som vi väntar oss kommer försöka sätta avtryck direkt – med offensiv frejdighet och en intensiv jakt på hela potten. Det kan betyda att det smäller åt fel håll. Försvarsspelet är under all kritik.

Sevilla ser för den delen långtifrån stabila ut också. Två raka förluster utan mål framåt, men nu väntar en helt annan typ av matchbild. De saknar för övrigt tre spelare i Maxime Gonalons, Nolito och Roque Mesa inför matchen.

Kampen om CL-platserna är stenhård. Real Madrid och Sevilla, som alltid bjuder på underhållning, är pressade. Öppet, underhållande och – målrikt?

Överspelet på 3,0-målslinan (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – spelas till med glädje till 1,90 x insatsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:15, lördag 19/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.