Speltips inför Real Sociedad – Eibar 28/2: Måltankar från derbyt på Anoeta

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2017

Redan 19:30 är det avspark i tisdagens första Primera División-batalj – derbyt mellan Real Sociedad och Eibar på Anoeta. Vi investerar i en fin 1,92-oddsare, vilken hämtas från målmarknaden.  

Kampen om Europaplatserna, det är vad det handlar om. En hel del på spel, i potten, och även all prestige runtom. Var hamnar pinnarna?

Femteplatsen i Primera División innehas av just Real Sociedad, som imponerat oerhört under spelåret – så bra att de bara är pinnen bakom Atlético Madrid på fjärdeplatsen och således har toppchans på åtminstone en kvalplats till Champions League. Minst Europa League blir det, är känslan.

Och en liten bit bakom, två platser och sex pinnar, hittas Eibar, vilka med det är en ännu större skräll – positiv sådan. Formen är fin och till sexan Villarreal, alltså på den sista EL-platsen, har man ynka pinnen.

En del skadebekymmer för Eibar. Även ytterbacken Ander Capa, avstängd, saknas. Vissa småskavanker i Real Sociedad också. Största avbräcket – den interna skytteledaren Willian José, nio mål på 20 matcher.

8/9 senaste över linan – annorlunda nu?

Nu ska vi inte underskatta Eibar och deras offensiv, som är i toppform. Hela åtta av deras nio senaste matcher har klivit över 2,5-målslinan, men här tror vi att en annan typ av matchbild väntar och därför lockar istället underspelen.

Eftersom det är ett derby, blir det lätt mer kamp än finspel – matcherna dessa två emellan är inga undantag; 10 av de 12 senaste inbördes mötena har klivit under den där mållinan.

Taktpinnen ska Real Sociedad plocka, och de har faktiskt varit rätt uddlösa på sistone; knapp 1-0-vinst över Las Palmas senast och dessförinnan 0-1 i baken när Villarreal kom på besök till Anoeta. Rätt stabilt bakåt i båda matcher.

Eibar, då – hur kommer de uppträda här? Blir med all säkerhet en defensiv approach, i en av de svårare bortamatcherna på hela spelåret. I flera av de här överspelsmatcherna har de ställts mot passande motstånd, så vikten av den statistiken ska inte övdrdrivas heller.

Sedan saknar ju Sociedad deras främsta spets i Willian José. Betydande avbräck.

Tycker det mesta talar för att det blir målsnålt och tillknäppt, trots allt…

Under 2,5 mål spelar vi till 1,92x hos Bet365, som ni också kan se matchen hos.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, tisdag 28/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: