Speltips inför Real Sociedad – Villarreal 25/8: Intressant fredagsbatalj

Spelbloggare Publicerat: 24 augusti 2017

Fredagens tidiga underhållning från spanska Primera División bjuder de tänkta toppkonkurrenterna Real Sociedad och Villarreal på. Platsen är Anoeta och därifrån tipsar vi om ett skrällspel.

Toppstrid kanske är att överdriva, men såväl Real Sociedad som Villarreal har som mål att utmana om åtminstone platserna ut i Europa, även de till Champions League. Fjolårets sexa respektive femma i tabellen.

Båda parters premiärer i Primera División var speciella och spännande historier. Real Sociedad var illa, illa ute i bortamatchen mot Celta Vigo, men vände sent – från 1-2 till 3-2 – och den som fastställde resultatet var Willian José, från straffpunkten. Den måste ha satt fint.

Det som Villarreal presterade var sämre, inte minst resultatet. Nykomlingen Levante besöktes på Estadi Ciutat de Valéncia och förlustsiffrorna skrevs 0-1 efter att man åkt dit på en straffspark i slutminuterna. Insatsen fanns mer att kräva av, men åtminstone skapades målchanser och det hade kunnat sluta helt annorlunda. Udden behöver vässas på…

Det är en skadeskjuten trupp som Villarreal kommer till spel med. Adrián Marín, Sergio Asenjo, Bruno Soriano, Denis Cheryshev samt Robert Soriano får stå åt sidan medan Mario Gaspar och Daniele Boneras status ska testas närmare avspark. Real Sociedad har Carlos Martínez borta, Iñigo Martínez och Rubén Pardo står på kanske-listan.

Villarreal kan skrälla – trots skadeproblemen

Real Sociedad hade en klart bättre premiär, inte minst sett till resultat, drar fördel av att spela på hemmaplan och möter ett skadeskjutet Villarreal. Givetvis ska de vara favoriter här – det är ju två ganska jämnstarka lag som möts – men knappast så stora som spelbolagen presenterar dem som.

Att ställas mot en nykomling, inte minst på bortaplan, i en premiär är alltid svårt. Brukar vara som bäddat för skrällar. Onödigt att dra för stora växlar av det, gällande Villarreal.

Att höja upp varningssignalerna om Villarreal redan nu vore naivt. Skadeproblemen är ett orosmoment och ställer vissa frågor inför framtiden, men de ska ändå ha kapaciteten att pressa Real Sociedad och även plocka poäng.

Känslan inför matchen; att det kan sluta exakt hur som helst. För den som vill testa en skrällpollett kan det raka krysset vara värt att syna. Vi sänker dock svårighetsgraden rejält.

Villarreal +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst i matchen – blir spelet till 1,83 gånger pengarna hos Bethard. Den köper jag hela 15 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:15, fredag 25/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: