Speltips inför Real Valladolid – Villarreal 8/2: Ångestladdat bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 6 februari 2019

Det är kniven mot strupen för Villarreal när de besöker bottenkonkurrenten Real Valladolid på Estadio José Zorrilla och det finns väk en betydande chans att det här blir sevärt, eller hur? Fokusområde: målen!

Annons:

Europa, år ut och år in. Bland de främsta utmanarna bakom landets dominanta trio, bestående av Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid. Men nu – vad har hänt?

Villarreal är totalt under isen, en djup kris. På de 22 seriematcherna har de enbart lyckats skrapa ihop tre stycken fullpottare och med den samlade skörden om 19 pinnar hittas de som nästjumbo och avståndet till säker mark har bara fortsatt bli större, större och större. Nu, på fem pinnhål.

Och utöver det? Utskickade i åttondelsfinalen av Copa del Rey. Enda positiva punkten har varit Europa League där det nästa vecka vankas slutspelsmöte mot portugisiska Sporting CP – men hur stora krafter har man råd att investera där, nu när kontraktet i den spanska förstadivisionen är i så stor fara?

Kvällens motstånd står alltså Real Valladolid, som är nykomlingar i Primera División, för och väl här ser det lovande ut. De må fortfarande vara i riskzonen, absolut, men det är också helt väntat. De har ett försprång om sex poäng gentemot Villarreal och två ner till den bottentrio som planen är att hålla avståndet intakt till.

Mål åt båda håll

Fokusområdet på spelfronten är, som nämnt, målmarknaden – och vi ser stora chanser till en fruktansvärt spännande och även underhållande 90-minutershistoria. Ett av kvällens bästa TV-val, månne?

Det är mycket upp och ner runt Valladolid. De kommer från en förnedrande 0-4-förlust borta mot tabelljumbon Huesca och innan dess värjdes Celta Vigo undan med två mål mot ett. Den defensiva sårbarheten är uppenbar – i åtta raka matcher har mål släppts in.

Nu saknar värdskapet också försvarsklippan Fernando Calero, avstängd, och har utöver det Luismi skadad. Gästernas Bruno Soriano är i sin tur out medan Manu Trigueros står som tveksam.

Värre är det emellertid i Villarreal, som må ha ett hyfsat spelarmaterial, dock utan att alls få ut det i resultat. Försvarsspelet är under all kritik och man är ofta inblandade i målrika historier. Sist de var i farten blev det ett 2-2-kryss mot Espanyol och mål åt båda håll har det blivit i sex av de åtta senaste matcherna.

Matcher som denna måste Villarreal börja få ut resultat i och desperationen bli större. Det borde kunna öppna upp dörrarna. Underhållande, chans- och målrikt?

Spelet blir att det målas åt båda håll till fullt acceptabla 1,87 x insatsen hos Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 21:00, fredag 8/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.