Speltips inför Reims – Lyon 17/8: ”Det tar vi gladeligen!”

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2018

Två premiärvinnare i Reims och Olympique Lyon ska mäta krafterna med varandra när franska Ligue 1 rullar vidare. Gästerna kan mycket väl ha blivit för stora favoriter, men det är snarare målmarknaden än de raka skrällspelen som lockar vårt intresse.

Annons:

Andradivisionen? Pfft! Mycket enklare kunde det inte vara för Reims, som krossade allt och alla – landade på 88 pinnar med 38 matcher spelade. Nu är de tillbaka uppe i finrummet och ska väl här försöka lämna nya avtryck.

En smakstart fick de också på spelåret, Reims. Bortamötet med Nice slutade med en 1-0-vinst, där försvarsarsinsatsen ska hyllas stort. Man fick in målet, matchens enda, i den andra minuten och stod sedan emot en hårt pressande motståndare. För att sätta det lite i siffror: Reims hade enbart 29% av bollinnehavet.

Klart är i alla fall, och ännu mer efter premiären, är att Reims kan få det svettigt här i finrummet. Kontraktet är långtifrån utan fara.

Den andra änden av tabellen ska Lyon slåss i – toppen. Sist blev det en tredjeplats och det var mer än acceptabelt. Dessvärre, för deras del, tyder försvinnande lite på att Paris Saint-Germain ens ska kunna utmanas nu heller. PSG:s material är på en helt annan nivå än resterande konkurrenters i landet.

Enda frågetecknet för Reims är på Tristan Dingome medan Lyon saknar Anthony Lopes samt eventuellt Nabil Fekir och Marcal.

Siffrorna hålls nere

Lyon visade prov på stabilitet; vann bekvämt med 2-0 över Amiens SC på hemmaplan i premiären. Sprudlade inte, men motståndarna var heller inte ens i närheten. Den hållna nollan kan de ta med hit.

Här kommer Reims ha försvinnande lite boll och matchbilden kan mycket väl komma att påminna om den i premiären mot Nice. Trots 29% bollinnehav – inte ett enda insläppt mål. Motståndarnas ineffektivitet spelade förstås in, men försvarsinsatsen och det hårda arbetet ska inte tas ifrån Reims.

Ännu svårare kan det komma att bli nu, mot ett Lyon som ska vara uppe i toppen och nosa, men Reims bör åtminstone kunna se till att hålla siffrorna nere.

Någon full fart framåt-melodi har vi även svårt att se från Lyons sida. De ska för all del sätta tempot och hålla boll, men som bortalag visar man ofta lite större respekt än annars och det kan prägla matchbilden.

1,91 x insatsen för under 2,75 mål (asian handicap), vilket innebär halva insatsen tillbaka vid tre mål? Det tar vi gladeligen!

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 17/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.