Speltips inför Rennes – Arsenal 7/3: Vilseledande odds

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2019

Nästa hinder för titelaspirerande Arsenal i Europa League-slutspelet står franska Rennes, som överraskade stort i sextondelsfinalen, för. Här har väl ”Gunners” favoritskap blivit missvisande stort?

Annons:

Vi vänder snabbt blad från Champions League till Europa League och 18:55-huvudmatchen, sänd på Kanal 9, är denna – Rennes mot Arsenal.

Stora favoriter, över såväl 180 som dessa 90 minuter, tituleras Arsenal som. Det handlar trots allt om en av Premier Leagues största klubbar mot ett Rennes som bara är placerade på tiondeplats i en betydligt mindre namnstark liga, Ligue 1. Så, enkelt att förstå varför är det.

Europa League brukar dock innehålla en hel del skrällar och det är ett Rennes som andas optimism och framåtanda för närvarande. På i synnerhet hemmaplan har starka resultat radats upp sedan slutet av det förra kalenderåret och från sextondelsfinalen här i EL värjdes spanska Real Betis ut efter 3-3 hemma och en 3-1-vinst borta.

Jordan Siebatcheu, Romain Danzé, Aboulaye Diallo, Ludovic Baa, Hamari Traoré samt eventuellt James Lea Siliki rapporteras missa matchen för fransoserna.

Arsenal tenderar att överskattas i många matcher. De svajar ofta till och även om formen nu pekar uppåt, bortakryss senast mot Tottenham Hotspur och innan dess tre raka vinster, varav alla på hemmaplan. Men som vi sett förut, dipparna och sämre insatser kan alltid lura runt hörnet.

Rennes håller dubbelmötet vid liv

När Arsenal mötte vitryska BATE i den förra slutspelsrundan, var de ytterst illa ute efter det inledande mötet på resande fot. De hade enorma problem att omvandla deras bollinnehav i effektiva beslut i den sista tredjedelen av banan och förlorade med 0-1 – för att i returen på Emirates Stadium vinna med klara 3-0.

Oavsett visade det på att Arsenal är djupt sårbara, även mot klart sämre motstånd än vad Rennes är. Dessutom väntar ”Gunners” en ödesmatch – nåja, nästan – mot Manchester United bara tre dagar efter denna fajt. Det kan betyda rotation och visst brist på fokus.

Addera på det att Alexandre Lacazette är avstängd samt Danny Welbeck, Héctor Bellerín och Rob Holding står som skadade.

Rennes har visat upp stor hemmastyrka under vintern och på Roazhon Park inte förlorat på 12 matcher efter varandra. Varför ska de då ses så underlägsna ett svajigt Arsenal som spelbolagen och dess oddssättare vill antyda?

Vårt speltips inför matchen blir således Rennes +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast till bättre odds. För det dukar Fastbet ut 1,82 gånger pengarna. Värde kan hittas en bra bit nedåt, runt 15 punkter.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Rennes +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 18:55, torsdag 7/3
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.