Speltips inför Rochdale – Tottenham 18/2: Avslaget cupmöte

Simon Pålsson Publicerat: 18 februari 2018

Det väntar ett förmodat lite avslaget cupmöte mellan Rochdale och Tottenham på söndagskvällen. Här ska det mycket till om det plötsligt sprakar till ordentligt.

FA-cupen fortsätter på söndagen och här väntar nu ett charmigt möte mellan Rochdale från League One och Tottenham. På förhand är favoritskapet självklart så pass tydligt att det överhuvudtaget inte behöver nämnas, men med tanke på hur det gick senast Tottenham spelade cup finns det all anledning att vara lite försiktig med sitt spel inför matchen.

Dessutom befinner sig Tottenham i ett minst sagt utsatt läge på flera fronter, då primärt i Premier League och i Champions League. I ligaspelet handlar hela säsongsavslutningen om att försöka knipa en plats till Champions League nästa säsong och där har lagen i toppen inte råd med särskilt många poängtapp nu när det är så väldigt jämn.

I veckan spelade laget också det första mötet i åttondelsfinalen mot Juventus i Champions League, där ett för dagen fantastiskt bra Tottenham kunde vända 2-0 till 2-2 och skaffa sig själva ett utmärkt utgångsläge inför returen. Å andra sidan är ingenting klart och känslan är att returmötet där stimulerar spelarna något bättre än vad en cupmatch bort mot ett hårt spelande Rochdale gör.

Det blir tightare än ni tror

I förra omgången tog sig Tottenham vidare tack vare seger mot Newport i omspel. Det första mötet slutade nämligen, med nöd och näppe, 1-1 efter att Tottenham sett ganska oinspirerade ut hela vägen. Nu tror vi att de vill gör processen kortare och ta sig vidare direkt, men att vi står inför någon målexplosion känns föga troligt.

Som vanligt i cupspelet väntas en hel del rotation i startelvan, där Harry Kane dras med en skavank och inte kommer att riskeras. Visst, ersättarna som kommer få speltid håller hög klass och lär vara motiverade att visa framfötterna, men Tottenhams framgångsrika DNA ligger mycket i spelarna längst fram som nu mycket väl kan komma att vilas.

Rochdale då? Det är ett habilt lag i League One, varken mer eller mindre. I cupspelet har laget krigat sig hela vägen hit via segrar mot Millwal och Doncaster. Inte heller där har vi fått se några målfester.

Därför känns alltså underspelet väldigt aktuellt nu.

Under 3,5 mål spelas till 1,70 gånger såsen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (Upp till 250 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 18/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: