Speltips inför Roma – Barcelona 10/4: Avslaget i returen

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2018

Mycket handlar om att rädda anseendet för Roma, inför returen mot mer eller mindre redan semifinalklara Barcelona. Talar det för en lite smått avslagen match, månne?

Nerv finns det inte mycket av inför dessa 90 avslutande minuter av detta dubbelmöte. Barcelona, som är en av de främsta titelfavoriterna i Champions League, visade prov på slagkraft och de rådande skillnaderna mot just Roma när desamma krossades med 4-1 på Camp Nou.

Det skulle med andra ord krävas nära på ett mirakel för Romas del, om de skulle kunna vända på siffrorna.

Bättrade uppladdning hade italienarna dessutom kunnat få. Laget är stukat och helgens hemmamatch mot Fiorentina förlorades med 0-2 – den tredje raka matchen utan seger. Vad talar då för att de ska kunna kraftansamla, vinna och hämta in tre baljor mot ett lag som Barcelona? Det händer helt enkelt inte.

Och Barcelona fortsätter i deras tur leverera. Primera División joggas hem utan bekymmer, Copa del Rey-finalen är nådd och Champions League står de som bland de starkaste i. Kvartsfinalen mot Chelsea plockades exempelvis hem med 4-1 över två möten.

Rick Karpsdorp är indisponibel för Roma och Radja Nainggolan fortsatt ett frågetecken. Detta medan Barcelona inte har Philippe Coutinho tillgänglig för spel i Champions League överhuvudtaget samt Lucas Digne och Sergi Samper på skadelistan, vilken eventuellt Sergio Busquets riskerar att hamna på.

”Ska rädda deras anseende”

Det är klart: Barcelona kan passera ett flertal mållinor helt utan hjälp från motståndarna och kvalitetsskillnaderna mellan dem och Roma är betydande. Det visade inte minst det inledande mötet på Camp Nou på.

Här tänker vi oss dock att det kan komma att bli tätt, lågt tempo och därför – snålt med mål…

Roma ska främst rädda deras anseende här. Tror inte att det blir mycket till ett helhjärtat försök att vända på siffrorna, med den överhängande risken att då kontras sönder totalt. Lämnas ytor till Barcelona, då blir det att åka av.

Matchen kan därför också, särskilt i ett senare skede, tappa i intensitet och mer eller mindre bara spelas av. Barcelona för att spara på krafterna, Roma för att inte snurras upp totalt och ändå kunna lämna planen rakryggade.

Under 3,0 mål (asian handicap) är ett bra spel till 2,05 x insatsen. Gäller då är insatsen tillbaka vid exakt tre mål i matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/4
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: