Speltips inför Roma – Cagliari 16/12: Kvällsmatch från Serie A

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2017

Kvällsfotboll väntar från italienska Serie A! Roma axlar där ett stort favoritskap mot Cagliari – med all rätt menar vi, och värde finns fortfarande att tälja på storklubben. Men hur?

Från tappet via 0-0 borta mot Chievo – det behöver man inte skämmas överdrivet mycket över – är Roma tillbaka på Stadio Olimpico, där de är så starka, i jakten på en färsk trea när de har chans att på allvar ta position i striden om Scudetton, som är mer öppen än på flera år.

Från den fjärdeplats som placeras på, har Roma en match mindre spelad än konkurrenterna ovan samt fem poäng som skiljer dem från serieledande Inter. Skulle de här matchen vinnas, då blir det ännu mer av ett getingbo i tabellens absoluta toppskikt – och klubben sätter ett statement om att de inte är att räkna bort.

Hur det står till med formen är lite svårt att sia, och man kan se det hela på flera olika sätt; exempelvis åtta matcher i Serie A utan förlust, kontra enbart en vinst på de tre senaste.

Cagliari, ja. Ur ren underhållningssynpunkt tillhör de den mindre sexiga skalan av lag i Serie A, men det bör finnas en mindre rad sämre konkurrenter, varpå det mesta talar för att kontraktet inte ska vara i fara.

På sistone har det sett lite sisådär ut, men moral visades prov på mot Sampdoria – när 0-2 blev till 2-2 under den andra halvleken. Stärkande besked inför den här matchen.

Statistiken slår fast: Cagliari räcker inte till mot toppen

Man hade kunnat motivera ett skrällspel med Cagliaris respektive Romas senaste prestationer, även om de inte stack ut åt varken det ena eller andra hållet.

Men här borde Roma vara ett par viktklasser för tunga. Säsongen som helhet har hittills varit fin och när chansen finns att ta position i titelstriden, blir det att sätta ner foten på pedalen. De har det klart bättre materialet, med flera kort av klass, framförallt offensivt, och är erkänt hemmastarka.

CL inkluderat har Roma vunnit sex matcher på Stadio Olimpico efter varandra och däribland hittas exempelvis en 3-0-kross av Chelsea samt en 2-1-vinst i derbyt mot Lazio, i vad som då var på neutral plan.

Samtidigt har Cagliari inte vunnit på fyra matcher – alla, på pappret, klart enklare uppgifter än denna – och så fort de ställts mot toppmotstånd, har de fått erkänna färg; 1-3 i hemmamatchen mot Inter, bortaförluster mot Lazio, Napoli och Juventus – alla med 0-3.

Roma -1,5 mål (asian handicap) borde sitta som en smäck till oddset 1,71 hos Unibet, där ni också kan se matchen – helt utan kostnad! För att spelet ska sitta krävs det alltså att hemmalaget vinner matchen med minst två baljors marginal.

  Rygga spelet hos Unibet – Se matchen gratis & få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 16/12
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: