Speltips inför Roma – CSKA Moskva 23/10: Kan utropstecknet skrälla?

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2018

Att Roma, som är så mycket upp och ner, presenteras som alldeles för stora favoriter i samband med att svårspelade CSKA Moskva kommer till Stadio Olimpico är tveklöst. Bud på skräll?

Annons:

När Roma är som bäst kan de fälla krokben för i princip vilket motstånd i världen som helst. Dessvärre är dalarna extremt djupa och det fick vi se när Serie A återstartade efter ett kortare uppehåll, där det blev en 0-2-förlust mot bottentippade SPAL – på hemmaplan.

Dessförinnan? Då kom de från fyra vinster, alla med minst två baljors marginal, och den samlade målskillnaden i dessa var häpnadsväckande 14-1. Där hittas bland annat, framförallt, en derbyskalp mot Lazio, 3-1.

Årets Champions League-premiär blev det en klar 0-3-förlust borta mot mästarna Real Madrid, för att man sedermera fick revansch och sopade banan av tjeckiska Viktoria Plzen. Sifforna summerades där och då till fem mål mot noll.

Gruppens stora utropstecken är CSKA Moskva. De fick förvisso ”bara” 2-2 borta mot samma Viktoria Plzen som Roma rentav krossade, också efter en kvitteringsbalja i den femte stopptidsminuten, men därefter plockades en extremt meriterande trea mot Real Madrid. Matchens första och enda mål kom redan i den andra minuten, för att man sedan – om än med en stor dos flyt – kunde hålla tätt. Gedigen försvarsinsats.

CSKA kan skrälla

Det är närmast omöjligt att få grepp om Roma. Ena veckan står de för rena propagandafotbollen, den andra åker de på pisk av SPAL – på hemmaplan. Upp och ner. Ner och upp.

Så, visst skulle siffrorna kunna skjuta rakt upp i taket om spelarna vaknar på rätt sida, men vi är tveksamma. Fiaskot från senast är purfärskt, enbart tre dagar har gått, och det finns anledning till att känna oro för formen.

CSKA Moskva har visat att de inte är att skoja bort. Mycket kommer handla om försvarsspelet här, likt i skalpen mot Real Madrid, och motståndarna kan få problem att hitta rätt ytor, komma till chanser och således mål.

Hemma i Ryssland är det viss friktion i CSKA:s maskineri, utan att varningssignalerna ska höjas alldeles för högt, men konkurrensen är också hård. Laget är starkt och kan bjuda på en match denna afton.

Ett minus är såklart att keepern Igor Akinfeev saknas för CSKA Moskva efter sitt – så onödiga – röda kort i den förra omgången, men värdet är ändock kvar på ryssarna.

CSKA Moskva +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar lika eller förlorar med uddamålet – tas till 1,90x hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: CSKA Moskva +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 21:00, tisdag 23/10
TV:  viasatsport logo viasatultrahd logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.