Speltips inför Roma – Genoa 16/12: Ångestmöte

Spelbloggare Publicerat: 16 december 2018

Roma och Genoa, båda helt under isen, summerar Serie A-veckan på Stadio Olimpico och med kniven mot strupen samt mot ett passande motstånd, räknar vi med att kvällens värd för matchen sätter sin ton på det hela.

Annons:

Det osar ångest. Roma med fem matcher utan vinst och en blek åttondeplats i serien. Genoa med tio matcher utan vinst och en bottentrio som kommer allt närmare. En på alla sätt och vis nyckelmatch och då specifikt för hemmalaget.

Champions League-platserna – samma turnering som de trots veckans 1-2-förlust mot tjeckiska Viktoria Plzen blev slutspelsklara i – är emellertid alltjämt inom räckhåll för Roma, men pressen på att kamma fullt är stor här, dels för motståndets bristande kvalitéer, dels för att bryta den vinstfria sviten och dels för att Juventus väntar härnäst. Tänk att komma dit med ett tapp här…

Pressen på och stressen i Genoa blir större och större för varenda vecka som passerar. Tack vare seriens så suveräna upptakt, hittas de fortfarande kvar på säker mark – men nu börjar de på allvar leka med elden. Tio matcher utan vinst! Nio av dessa i Serie A, ena i Coppa Italia mot Virtus Entella huserande i tredjedivisionen.

Den så erfarne tränaren Claudio Prandelli är mannen som fått förtroendet att vända på skutan. Han tillträdde häromveckan och fick i sin första match bara oavgjort hemma mot bottenkonkurrenten SPAL.

Roma måste vinna

I Prandellis debutmatch visades också Domenico Criscito ut redan efter 11 minuter och det betyder att försvarsspelet riskerar bli ännu mer ihåligt. Mot ett hungrigt, desperat och revanschlystet Roma kan det straffa sig rejält.

För Roma kommer den här matchen perfekt tajmad – mot ett Genoa helt ur form, ett Genoa med tio raka matcher utan vinst. Förutom att man behöver ett välbehövligt tillskott till Serie A, också för att få en vitamininjektion inför mötet med Juventus.

Stärkta av att spela på hemmaplan och som det betydligt starkare laget – här vinner Roma enkelt… Väl?

Roma -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de ”bara” vinner med uddamålet – spelas till över dubbla insatsen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Roma -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:30, söndag 16/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.