Speltips inför Roma – Juventus 13/5: En italiensk klassiker

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2018

En italiensk klassiker, AS Roma mot Juventus, sätter punkt för den europeiska fotbollsveckan. På spelfronten fokuserar vi på – målen…

Serie A-titeln är – nästan – klar! Juventus behöver bara max en pinne på de två avslutande matcherna för att ta hem den största av italienska titlar – för sjunde året i följd. Addera de 16 plusmålen i målskillnaden på det… Dominansen saknar helt motstycke i historien, nutidens Juventus.

Och en annan titel spelades också hem mitt i veckan, i Coppa Italia. AC Milan städades enkelt undan med siffrorna 4-0 efter en alldeles suverän andra halvlek – och med det prickade också vårt speltips till matchen lika enkelt.

Uppseendeväckande med matchen var att Medhi Benatia, mittbacken, ni vet, skickade in två mål. Knappast den mest notoriska av målskyttar, även om snittet är fint för en försvarsspelare.

Roma är lite – med betoning på: lite – mer pressade, även om det ser positivt ut inför avslutningen. De är placerade på tredjeplatsen och har fyra pinnhål som håller dem borta från Inter på femteplatsen, alltså utanför CL-området.

Borta för hemmalaget är Rick Karsdorp, Gregoire Defrei, Bruno Peres och eventuellt Kostas Manolas. Gästernas Mattia De Sciglio och Stefano Sturaro är skadade samt Juan Cuadrado avstängd.

Fart på offensiverna

Med ett Juventus som kan släppa lite på bromsen, mot ett Roma som säkert ser deras chans att knäppa en storrival på näsan och säkra en CL-plats, tänker vi oss att målen är nära till hands. Oddssättarna tänker annorlunda och det öppnar en värdelucka för oss.

Romas offensiva kapacitet vet vi är enorm och på hemmaplan spelar de alltid framåtlutat, med fart och fläkt. Allt som allt hade fem raka matcher passerat 2,5-målslinan innan 1-0-vinsten borta över Bologna för exakt en vecka sedan.

Även Juventus har fått rejäl stil på deras offensiv. De tre senaste matcherna, alla vinster, 4-0 över Milan, 3-1 över Bologna och 3-2 över Inter. Det är siffror som inte kan snackas bort hur som helst.

Gillar målmöjligheterna starkt här och spelar över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om det bara blir två – till oddset 1,81 hos Mr Green. Dagens bästa speltips?

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor/styck!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor/styck!)
Spelstopp: 20:45, söndag 13/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.