Speltips inför Roma – Napoli 14/10: ”En underbar fotbollsmatch”

Spelbloggare Publicerat: 14 oktober 2017

Kvällsfotboll och stormatch väntar på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden, Rom. Toppjagande Roma får sällskap av serieledande Napoli i takt med att toppstriden intensifieras ytterligare.

– En underbar fotbollsmatch, har  Romatränaren Eusebio De Francesco lovat sina fans, rapporterar Football Italia.

Och visst finns alla möjligheter för detta, en underbar fotbollsmatch. Två storklubbar, kvällsmatch och toppstrid. Lag som före uppehållet radade upp fem raka vinster vardera. Ingredienserna finns…

Ändå, trots den fina formen, är det ett småpressat hemmalag som kommer till spel denna lördagsafton. Roma har inför denna toppfajt, med matchen mindre spelad, sex pinnar upp till Napoli, som ännu gått rent i Serie A och med det står på toppen av kullen.

En bortavinst skulle med andra ord skapa ett rejält glapp mellan parterna redan nu. En hemmavinst skulle istället sätta dem närmast med jämnt strå.

Spelårets enda tapp och förlust för Napoli kom i Champions League-premiären borta mot Shakhtar Donetsk, med 1-2. Hemmamatchen mot Feyenoord vanns sedermera med siffrorna tre mål mot ett.

Roma, då? De vann med 2-0 borta över Milan, som också har som uttryckt mål att utmana uppe i toppen, före uppehållet och spände med det musklerna oerhört. Utan att briljera har de också fixat bra resultat i Champions League.

Ett, eller snarare tre, huvudbryn som Roma dras med är osäkerheten huruvida Stephan El Shaarawy, Patrik Schick och Kevin Strootman kommer kunna medverka eller ej. Spelarnas status ska testas närmare avspark.

Åtta raka över 2,5 mål

Precis som hemmatränaren uttryckt det – ”en underbar fotbollsmatch” – tror vi att det kommer bli. Proppen ur – en målfest? Med de här två offensiverna, och som formkurvorna pekar, borde det ses med stor sannolikhet.

Lagen sticker ut i den mån att den offensiva/defensiva balansen är något snedvriden – på gott och ont. Det är två av seriens mest sprudlande och underhållande lag att följa i den bemärkelsen – något som enkelt kan avläsas i statistiken likväl.

Smaka bara på de här siffrorna; Napoli har åtta raka matcher som innehållit minst tre baljor och i sju av dessa minst fyra. Sex av Romas åtta senaste har också passerat 2,5-målslinan.

Roma, om de vill bli en del av toppstriden, vet om att de behöver vinna den här typen av matcher – på hemmaplan, mot toppkonkurrenter. Går för det? Absolut! Det är den bestämda känslan.

Gästerna trummar alltid på, borta som hemma, oavsett motstånd. De bevakar försvinnande sällan resultat och har en stor tilltro på deras offensiva kvalitéer i bland andra Hamsik, Callejón, Mertens och Insigne.

Förra årens möten bjöd på tre respektive fyra mål och undertecknad tror starkt på att det blir minst tre även nu.

Över 3,0 mål (asian handicap) blir spelet till 1,91 x såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% extra upp 1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 14/10
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: