Speltips inför Roma – Porto 12/2: Champions League är tillbaka!

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2019

Väntan är äntligen över! Champions League är tillbaka, nu med åttondelsfinalerna och under tisdagskvällen ställs AS Roma mot FC Porto i nervkittlande historia. Här: speltips, odds och startelvor.

Annons:

De inledande 90 av 180 minuter mellan Roma och Porto ska utspelas på Stadio Olimpico i den italienska huvudstaden, Rom.

Och här har oddssättarna svårt att skilja klubbarna åt, precis liksom vi. De ser, på pappret, hyfsat jämnstarka ut. Det är klart att italiensk klubbfotbolls status är överordnad portugisisk, men det är också ett Roma som svajat en hel del på sistone och det neutraliserar väl skillnaderna? Över de dubbla matcherna – femtio-femtio?

Defensivt har Roma haft det besvärligt på sistone och där sticker 3-3-matchen mot Atalanta och i synnerhet den brutala 1-7-förlusten mot Fiorentina i Coppa Italia häromveckan. Därför var det positiva besked att en ny trea kunde spelas in när Chievo besöktes förra veckan, med en 3-0-seger.

Porto är mitt i den stundande titelstriden i Primeira Liga, placerade som etta och jagandes av Benfica samt Sporting Braga, och kommer nu från två raka kryss. Kan det ha varit så att blickarna varit på den här matchen, månne? Champions League är trots allt den största scenen man kan tampas på.

Mål åt båda håll

Skriker det inte målpartaj här?

Den mer eller mindre enda faktorn som talar emot det, är att det är den första matchen av två. Oftast blir de lite mer avvaktande kontra de avslutande matcherna.

Roma höll förvisso nollan och vann över Chievo senast, men att ställas mot Serie A-jumbon är en helt annan sak än att möta Porto. Matcherna innan dess släpptes målen in på löpande band, med fyra raka där BLGM-spelet suttit: 1-1 mot Milan, 1-7 mot Fiorentina, 3-3 mot Atalanta och en 3-2-vinst över Torino.

Nu saknar Roma dessutom förstakeepern, svenske Robin Olsen. Ersättaren Antonio Mirante må ha en hel del rutin, men är knappast en målvakt av CL-kaliber. Utöver det saknas Diego Perotti, Juan Jesus, Patrik Schick och eventuellt Cengiz Ünder.

Gästande Porto var inblandade i flera underhållande matcher under Champions League-gruppspelet. De har alla kvalitéer för att såra Roma på djupet, fastän viss offensiv kraft försvinner med avbräcken på Vincent Aboubakar, Moussa Marega samt Jesüs Manuel Corona.

Mål åt båda håll? Till oddset 1,78 – absolut…

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, tisdag 12/2
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.