Speltips inför Roma – Qarabag 5/12: Säkrar slutspelsplatsen

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2017

Drömmen är nära att slå in för italienska Roma – en plats i Champions Leagues slutspel. En trea mot azerbajdzjanska Qarabag skulle betyda att det är klappat och klart. Löser de en sådan?

Redan på förhand stod det klart; att det skulle handla om Chelsea, Roma och Atlético Madrid om de två slutspelsplatserna. Qarabag har fått ta var match för sig, och har slagit förväntningarna med hästlängder efter de dubbla kryssen mot Atlético Madrid.

Delvis tack vare de där kryssen är det som Roma har den där slutspelsplatsen i egna händer; som tvåa, två poäng bakom Chelsea och detsamma före Atlético Madrid. Om de vinner hålls de sistnämnda på avståndet – oavsett resultat i matchen mellan Chelsea och dem. Dessutom får man chans att ta över platsen som herre på täppan och därmed få en enklare lott i åttondelsfinalen.

Bara det faktum att Qarabag är här, det är en skalp i sig. De har inte alltid varit ute och snurrat helt i, som var förutspått, och att vid dubbla tillfällen lösa oavgjort mot en av Spaniens största fotbollsklubbar, det kommer hamna i historieböckerna.

Vinner med minst tre baljor

På Stadio Olimpico, med allt att spela för och en flera klasser sämre motståndare på andra sidan planhalvan. Inte riskerar väl Roma att sjabbla till det här?

Omvända mötet i Azerbajdzjan bjöd faktiskt på lite nerv – Roma vann tillslut med siffrorna 2-1 – men det är helt annorlunda att spela hemma kontra borta. Inte minst blir det kanske en mental spärr för Qarabag. Normalt vet de om att de inte har någonting att hämta från den italienska huvudstaden.

Vi kunde exempelvis se när de besökte Chelsea på Stamford Bridge och förlorade med tennissiffrorna 0-6.

Roma har visat upp stora kvalitéer under säsongen; är med i Serie A:s titelrace och ser alltså ut att nå en CL-slutspelsplats. Den stora höjdpunkten var när Chelsea kom på besök till Stadio Olimpico, snurrades upp totalt och man vann med 3-0. Grunden känns solid, tillsammans med en herrans massa spets.

Bruno Peres missar matchen för Roma med en avstängning, men det är bara en liten parantes i det stora hela när Qarabag har två pjäser i form av yttern Pedro Henrique och försvarsklippan Rasad Sadiqov avstängda.

Här tror vi att det blir att åka av och att Roma vinner med minst tre baljors marginal. När vi får 1,86 gånger pengarna för att det scenariot ska slå in, då tvekar vi inte en sekund på att slussa in polletterna hos 10Bet.

  Rygga spelet hos 10Bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 5/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: