Speltips inför Roma – Torino 9/3: Öppna dörrar!

Spelbloggare Publicerat: 9 mars 2018

Fredagsunderhållningen från det italienska fotbollsfinrummet, Serie A, står Roma och Torino för på Stadio Olimpico. Våran förhoppning: öppna dörrar och i sin tur – mål!

Serie A och Champions League bollas mellan för Roma, vars form och rena fokus är frågetecken inför matchen.

Gällande formen stod Roma för årets insats för snart en vecka sedan, när de på Stadio San Paolo lyckades värja undan serieledande Napoli med siffrorna fyra mål mot två. Det var en fröjd att skåda Roma i matchen och inte minst anfallsspetsen Edin Dzeko, som stod för dubbla baljor. Men innan dess? Två raka förluster!

Och nu måste Roma dessutom hålla två bollar i luften, i och med Champions League-returen mot Shakhtar Donetsk i mitten av nästa vecka. Inledande mötet, borta, förlorades med 1-2. Prekär, om än inte hopplös, situation.

Torinos tidigare fina form har ebbat ut i två raka förluster. Ena kom med uddamålet mot Juventus och där kan man inte anmärka på alldeles för mycket, men värre var det senast när de föll mot nästjumbon Hellas Verona. Laget är på plats nio i tabellen, utan risk att degraderas samt med ytterst knapp chans på en Europaplats.

Luktar målfest

Vi nämnde Edin Dzekos fantastiska match mot Napoli, men det ska också nämnas att han var långtifrån ensam att visa framfötterna. Det blev trots allt fyra mål framåt och en trea – borta mot Napoli!

Att Dzeko nu missar matchen, som avstängd, påverkar förstås. Däremot ska det inte betyda att udden trubbas av totalt och på hemmaplan, mot ett sämre Torino, ska det bara bli minst ett mål framåt. Annat vore rentav chockerande.

Då är frågan: kan Torino också pryda målprotokollet? Vad vi tror: absolut! Roma har släppt in mål i fem raka hemmamatcher, mycket som ett symptom på den offensiva spelstilen. Den har helt enkelt ett pris också.

Torino har ett kompetent lag och trots den nedåtpekande formkurvan ska de inte viftas undan som någon lättviktare. Nu drar de dessutom fördel av att Roma eventuellt redan nu har blickarna på kommande veckas CL-spel.

Och som en motvikt till att Dzeko missar matchen, har Roma även försvarsklippan och mittbacken Fazio out. Stort avbräck.

Mål åt båda håll? Javisst!

Spelet plockas till 1,74 x insatsen hos ComeOn.

  Rygga spelet hos ComeOn – Hämta marknadens fetaste bonus: på 3 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (Sätt in 3 000, spela för 6 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: