Speltips inför Roma – Viktoria Plzen 2/10: Väsentlig klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2018

En favorit att lita på, eller en i fara? Matchen vi riktar in oss på här är den mellan Roma och Viktoria Plzen i Champions League.

Annons:

Italienskt möter tjeckiskt i Champions League och för Roma är det med viss press de kommer in till matchen, delvis i rollen som storfavoriter och delvis eftersom premiären mot Real Madrid, som väntat, förlorades. 0-3 skrevs förlustsiffrorna i den spanska huvudstaden.

Andraplatsen, som också leder till slutspel, kommer med absolut största säkerhet stå mellan dessa två samt CSKA Moskva. Där är det italienarna som favoriter.

Viktoria Plzens premiär spelades hemma mot CSKA Moskva – i en match där 2-0 tappades till 2-2 under den andra halvleken. Det var en stor käftsmäll, när den sista baljan kom så sent som i den femte stopptidsminuten. En nyckelmatch som man förstås hade velat få mer utav, men mycket återstår fortfarande. Racet är inte kört. Absolut inte.

Formen kunde ha varit bättre i Viktoria Plzen, vars två enda poängtapp i seriespelet – två förluster – kommit under de fyra senaste matcherna. Kan handla om att mycket fokus är riktat på just Champions League.

Roma kommer från en moralstärkande derbyskalp mot Lazio, en 3-1-vinst, och besegrade dessförinnan med klara 4-0 när Frosinone stod på andra sidan planhalvan. Detta har vänt på en nedåtpekande formkurva – och nu blir det upp till bevis på nytt, mot en på pappret klart sämre motståndare.

Italienarna saknar Javier Pastore samt Diego Perotti medan Daniele De Rossi även han riskerar ställas åt sidan. Gästerna står i sin tur med hela truppen intakt.

Mardrömsfacit: noll vunna på åtta försök

Tätt matchande. Nyss komna från en suverän derbyvinst. Problematiken kan vara den fysiska och eventuellt mentala statusen, men trots detta ser vi Roma som klara favoriter inför matchen och tänker oss att de hämtar hem en stabil trea när kniven, i viss mån, är mot strupen.

Med stärkt form, fördel av hemmaplan och ett klart mer helgjutet material är Roma att betrakta som storfavoriter.

Den tjeckiska klubbfotbollen saknar ett större erkände i Europa och det med all rätta. Laget består nästan uteslutande av inhemska spelare och ska normalt inte ha mycket att sätta emot på den här nivån. Inte en enda av de åtta senaste CL-matcherna, från 2015 och framåt, har vunnits och då har de mött bland annat israeliskt, azerbajdzjanskt och rumänskt motstånd.

Ja, det finns väl inte så mycket att diskutera?

Roma spelas med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – till oddset 1,98 hos Bethard. Där hittar vi värde minst 15 punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Roma -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, tisdag 2/10
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.