Speltips inför Rostov – Manchester United 9/3: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Rostov – en enkel nöt att knäcka för Manchester United? Var inte så säkra på det! Vi har hittat ett smakrikt speltips från den första halvan av dubbelmötet, matchen på Olimp-2. Skrällbud?

16 klubbar ska bli till åtta – kvartsfinalbiljetterna delas ut.

Givetvis är Manchester United favoriter till att vinna hela kalaset, Europa League, och oddset på det har droppat ner i 2,88x som bäst efter att Saint-Ètienne skickats ut utan vidare bekymmer i sextondelsfinalen; 3-0-vinst hemma och 1-0-dito borta. Fyra mål mot noll över två möten, och att hattrick från Zlatan Ibrahimovic i den första av de matcherna.

Observera att Zlatans avstängning efter händelserna i matchen mot Bournemouth inte gäller i Europa League. Supersvensken är således aktuell för spel.

Det är uppenbart att United tar Europa League på fullaste allvar. José Mourinho har också snackat om att han ”känner lukten av finalen”.

Rostov är en uppstickare, även hemma i Ryssland, som imponerat oerhört ute i Europa. Gruppspelet till Champions League nåddes och väl där kom man trea, bakom Atlético Madrid och Bayern München samt före holländska PSV, bland annat efter att ha vunnit hemma över Bayern.

Lite tuffare har de haft det i årets seriespel, där de inte är bättre än sjua. Det är dock öppet race; till fjärdeplatsen, som leder ut i Europa, är avståndet bara på en pinne. Galet tätt i ryska Premier League, liksom i engelska…

Svårspelad plan

Att resa till Ryssland och spela slutspelsfotboll i någon Europaturnering, det är sällan en enkel uppgift – och det kommer inte bli en sådan här heller.

Rostovs hemmafacit i årets Champions League var briljant; exempelvis krossades Ajax med 4-1 i kvalet och i gruppspelet värjdes Bayern München undan med 3-2 – ett resultat som innebar att förstaplatsen blev utom räckhåll för tyskarna. Annars kryss mot PSV och tajt 0-1-förlust mot Atlético Madrid. I den förra EL-slutspelsrundan krossades Sparta Prag med 5-1 efter 4-0 hemma.

Succéreceptet? Ett suveränt omställningsspel. Där får Manchester United se upp.

”De röda djävlarna” spände musklerna när de städade undan Saint-Ètienne utan bekymmer, men har annars tenderat att tappa, slarva, i matcher där de är spelförande och möter klart sämre motstånd.

Och nu försvåras Uniteds uppgift ännu mer. Planen på Olimp-2 är nämligen under all möjlig kritik, oerhört svår att spela på och det kommer förstås påverka den spelförande parten mer än den försvarande. Också vanesak.

Det här blir tajt, det är jag helt säker på. 1-1?

Rostov +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med uddamålet – synas med glädje till de 1,90 x smeten som dukas ut av Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Rostov +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 9/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: