Speltips inför Ryssland – Belgien 16/11: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2019

EM-kvalets två dominanter, Ryssland och Belgien, gör upp om tre inte särskilt viktiga poäng i sin grupp på lördagen.

Annons:

Det är EM-kval för hela slanten hela helgen och ett möte som vi behöver slänga ett öga på spelas mellan Belgien och Ryssland. Det här är två av ett gäng nationer som i skrivande stund redan har säkrat sin EM-biljett, men matchen är ändå intressant.

Just nu är det belgarna som leder gruppen med full pott och åtta vinster, en seger och tre poäng före Ryssland. Den enda förlusten för ryssarna kom alltså borta mot Belgien i en av de tidiga matcherna i gruppen. Nu finns det alltså läge för revansch.

Närmast jagande lag är Cypern på tio poäng och det är inte vidare svårt att konstatera att dessa båda lag har varit fullkomligt överlägsna i hela kvalspelet.

Märk väl att Ryssland har fyra insläppta mål – varav tre mot Belgien – medan belgarna alltså bara har släppt in ett enda mål. Det kom mot Ryssland. I övrigt finns det inget lag som har lyckats göra mål på Belgien. Det säger å andra sidan allra mest om nivån på motståndet i den här EM-kvalgruppen.

Annons:

Målspel i EM-kvalet

Det går som sagt redan nu att konstatera att matchen egentligen inte gäller någonting, mer än möjligt chansen att vinna gruppen. Men i ärlighetens namn är det ganska sekundärt och det är nog inte det som kommer att driva den här matchen.

Men vad som är slående med båda lagen så här långt är deras osannolikt starka målskörd. Belgien har gjort 30 mål på sina åtta matcher i EM-kvalet, medan Ryssland alltså har gjort 27 mål på lika många matcher. Det är två minst sagt imponerande målskörder för två lag med starka, starka offensiver.

Om vi därtill lägger till att det här alltså inte är en match som har den där riktigt stora nerven känns det givet att det här blir en öppen historia. Varför skulle så inte bli fallet? Det finns ingenting att förlora i något av lägren.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, lördag 16/11
TV:   tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: