Speltips inför Ryssland – Turkiet 14/10: Revansch i sikte

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2018

Turkiet är ute efter en snabbrevansch mot Ryssland i UEFA Nations League, men borde rimligtvis ställas inför stora problem på Fisht Olympic Stadium i Sotji.

Annons:

Vidare rullar Nations League och här är det fokus på Sveriges grupp, också rymd av dessa nationer. 18:00 är avsparkstiden och matchen visas på Sportkanalen, C More Fotboll och C More Play.

Förarsätet är det Ryssland som sitter i, med en vunnen och ett kryss. Där bakom är Turkiet med tre inspelade pinnar och sist Sverige på ett kryss och en förlust. Mycket återstår fortfarande, hälften exakt, och mycket kan således hända.

Under veckan fick Ryssland besök av just Sverige – och hade då större problem än vad som kanske var väntat. Matchen var extremt tajt, chanserna svårskapade och slutade också mållös.

Fördelen är dock, som nämnt, fortsatt ryssarnas efter att ha vunnit bortamötet mot Turkiet med 2-1.

Och vad som hände i Turkiets möte med Sverige på Friends Arena sitter fortfarande färskt i minnet, där svenskarna tappade 2-0 till 2-3. De två avslutande målen kom sent in i den andra halvleken.

För att värma upp, sätta detaljerna och få fart på benen inför den här matchen kommer Turkiet nyligen från ett vänskapsmöte med Bosnien, vilket slutade 0-0. Insatsen kommer de, resultatet till trots, undan med.

Given etta

Efter tuffa månader och år före sommarens VM andas Ryssland optimism. De har steppat upp flera nivåer, även om det fanns mycket mer att önska av veckans kryssmatch mot Sverige. Där imponerade också motståndet och deras försvarsinsats, ska nämnas.

Dessförinnan hade ryssarna effektivt monterat ned Tjeckien med 5-1 och det följde upp skalpen mot Turkiet, då på bortaplan.

Nu stärks ryssarna av hemmaplansfördelen och skulle vid händelse av en vinst ta ett enormt kliv mot nästa fas i Nations League. Denna menar vi att de ska ha en toppchans att lösa. Betydligt större än vad oddsen indikerar på.

Turkiet är hyfsade, men känns inte lika heta som kvällens motståndare och borde således vänta stora bekymmer.

Ettan spelas kort och gott till 2,21 gånger pengarna hos Expekt. Den kan tas till strax under dubbelt betalt, utifrån vår analys.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Ryssland vinner, rak etta
Odds: 2,21 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 14/10
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.