Speltips inför Salzburg – Dortmund 15/3: Fart och fläkt – från start!

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2018

Österrikiskt mot tyskt – och det är faktiskt fördel de förstnämnda, Salzburg, när returen mot Borussia Dortmund lurar runt hörnet. Matchens bästa speltips hämtas från målmarknaden och mer specifikt den första halvleken.

Det är ett pressat Dortmund som kommer till den här returen. Förutsättningarna är enkla: man måste vinna och minst två baljor ska in. Detta efter chockförlusten med 1-2 på hemmaplan. Svenskfödde Valon Berisha stod för österrikarnas båda strutar, varav ena från 11 meter.

Målskytt för Dortmund blev André Shürrle, som reducerade till slutresultatet i den 62: minuten. Utan det målet hade det blivit mycket tufft att kunna vända på det här, som om det inte vore det nu.

Annars är Salzburg fortsatt den store dominanten i Österrike. Allt pekar på att det blir en femte rak serietitel och ett lyckat Europa League-äventyr vore pricken över i:et det här spelåret.

Dortmund är en del av det täta skiktet bakom suveräna och helt dominanta Bayern München i tyska Bundesliga. Efter en sämre period lyckades de vinna med 3-2 över Eintracht Frankfurt senast och det avgörande målet kom så sent som i den fjärde stopptidsminuten. Matchen totalt exploderade under slutminuterna, med öppna dörrar åt båda håll.

Nu innehar Dortmund tredjeplatsen och målet är i första hand att säkra en Champions League-plats och i andra hand att plocka silvermedaljongen.

Skadesituationen fortsätter störa tyskarna rejält. Sex spelare missar med all säkerhet matchen medan ytterligare en riskerar dito. Bland avbräcken: Sebastian Rode och Erik Durm. Ska dock nämnas att det inte handlar om någonting nytt på tapeten.

Mål redan innan halvtidspausen

Det blir ett litet specialspel från vår sida – ett överspel från den första halvleken. Detta hämtas från 1,0-målslinan och då försäkrar vi oss alltså att få insatsen tillbaka om det blir exakt ett mål innan halvtidspausen.

Och hur tänker vi?

Dortmund måste framåt direkt, smälla in minst två mål och helst fler om de ska avancera vidare. Då räcker det inte att växla upp senare i matchen, utan här måste gaspedalen tryckas i omgående.

Såhär på bortaplan är riskerna med det stora och Salzburg har sannerligen bevisat att de har potentialen att ställa till med problem för Dortmund. Kan såra dem hårt – på nytt.

Försvarsspelet är ett orosmoln för Dortmund. Mål är insläppt i fem raka matcher – två senast mot Frankfurt och detsamma i hemmamötet mot just Salzburg.

Hemmalaget visar prov på god form, men sist släpptes två mål in i kryssmatchen mot Mattersburg. Att nämnas ska dock att man spelade med en man mindre i nästintill hela matchen.

Skulle vi inte ha mål i den första halvleken, då skulle undertecknad bli mycket förvånad…

  Rygga spelet hos Betser – Få en omsättningsfri bonus på 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Första halvlek: över 1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (Omsättningsfri bonus: 100 kronor!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 15/3
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: