Speltips inför Salzburg – Marseille 3/5: Ingen mirakelvändning

Spelbloggare Publicerat: 1 maj 2018

Med stark form, ett fördelaktigt resultat att spela på och rakt av ett bättre spelarmaterial till förfogande är det som Olympique Marseille tar deras pick och pack till Österrike och Red Bull Arena, var Salzburg väntar i Europa League-semifinalreturmötet dem emellan.

2-0 har Marseille att spela på när det här dubbelmötet är i dess halvtidspaus – och det innebär förstås en betydande fördel.

Att nämnas bör dock att resultatet var lite missvisande, absolut i överkant, då österrikarna hade ett par hundraprocentiga möjligheter i den första matchen, däribland ett stolpskott, och skulle sannolikt dessutom ha blivit tilldömda en straffspark.

Något som också kan stärka tron på det hela i Salzburg är att de i turneringens kvartsfinal stod för en närmast osannolik vändning mot italienska Lazio, där en 2-4-förlust borta överskuggades av en 4-1-kross hemma i returen.

Däremot har även Marseille haft ett fantastiskt europeiskt slutspel. Deras kvartsfinal mot RB Leipzig summerades i en 5-3-vinst över 180 minuter. De skickade därutöver ut bland andra Athletic Bilbao också – helt utan problem.

Hiroki Sakai och Boubacar Kamara är tveksamma kort för Marseille inför matchen, medan Steve Mandanda står som skadad och kommer missa densamma. Kvällens värdskap har i sin tur hela truppen intakt.

Sätter spiken i kistan

Salzburg förtjänar oändligt med heder och respekt för deras slutspelssejour här i Europa League och inte minst returen mot Lazio. De har varit fantastiskt bra; spelar en underhållande och effektiv fotboll.

Vi undrar dock inte det inte tar slut här och nu. Att återupprepa en liknande prestation som den mot Lazio blir svårt. Inte minst utan bortamål som stärker deras position.

Och även om det växt fram en helgjuten vinnarkultur i klubben, är det skillnad att möta motstånden i österrikiska Bundesliga kontra spela en Europa League-semifinalretur mot ett namnstarkt Olympique Marseille.

Det är också lite så vi tar avstamp i analysen; att Marseille det facto har ett bättre spelarmaterial. När de också har sex förlustfria matcher uppradade finns det tydliga indikationer som talar för att den här finalplatsen ska ros i hamn.

Skulle Salzburg leda matchen med, säg 1-0, inför sluttampen kommer de behöva trycka på framåt och det skulle i sin tur öppna upp för Marseille att sätta spiken i kistan.

Spelet blir Marseille +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,85 gånger pengarna hos Bethard. Värde hittar vi åtminstone tio punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Marseille +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Spela för 1 500 kronor – med bara 500 insatt!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 3/5
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.