Speltips inför Sampdoria – Juventus 19/3: Hörnpolletter – in!

Spelbloggare Publicerat: 16 mars 2017

Det är fokus på hörnorna när formstarka Sampdoria välkomnar serieledande Juventus till Stadio Luigi Ferraris under söndagseftermiddagen. Frågan vi ställer oss; vilket lag vinner hörnmatchen?

Vindarna har vänt för Sampdoria, som verkar närmast omöjliga att få grepp om. Två kryss, fem förluster och noll vinster under perioden mitten av december till närmare slutet av januari har plötsligt följts upp av sju förlustfria matcher, faktiskt exakt den omvända statistiken, fem vinster och två kryss.

Det är inte heller så att spelschemat varit speciellt tacksamt. Bland andra Roma och Milan har besegrats under den här perioden, varav de senare nämnda till och med på bortaplan. Om standarden kan vidhållas framöver, då kommer man cementera sin plats på den övre tabellhalvan.

För Juventus är dominansen i den italienska fotbollen helt intakt och ohotad. Som vi blivit vana vid håller serietiteln på att joggas hem medan allt talar för att de blir finalister i Coppa Italia samtidigt som de är en av åtta klubbar kvar i Champions League-slutspelet. Snacka om vilken succé det kan komma att bli…

Sampdoria plusspelas

För att återkoppla till frågeställningen i ingressen, det för oss relevanta i matchen; vilket lag vinner hörnmatchen?

Den raka skrällen, det vill säga att Sampdoria ska skapa flest, undviks – men vi ser värdet i att plusspela dem på handikappmarknaden. Gott sådant, till och med.

Om Sampdoria osar det självförtroende och vi har vid upprepande tillfällen fått det svart på vitt, vilken nivå den kan komma upp i. Dessvärre har det varit svajigt; sämre perioder som avlöper de bättre, varpå de inte är bättre placerade än just nia.

Nåja. På hemmaplan kan vi, motståndet till trots, se ett Sampdoria som vill ha boll och trycker upp positionerna något. Ska åtminstone under perioder föra matchen – något som inte borde vara Juventus emot, med deras fantastiska udd och effektivitet i omställningsspelet.

Hörnstatistiken i Sampdorias hemmamatcher är 6,0 hörnor framåt och 3,8 bakåt. Sådan statistik kommer inte ens Juventus upp i och deras statistik är nära på identisk hemma och borta. Sammanslaget; 5,5-3,5.

Inte mycket talar för att Juventus ska tokdominera det här och därför lockas vi av plushandikappen på Sampdoria.

Sampdoria +1,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar ”hörnmatchen” med max en hörna, det blir oavgjort eller den vinns – klickas i till 1,85x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sampdoria +1,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 19/3
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: