Speltips inför Sampdoria – Roma 24/1: Skynda, fynda – ett riktigt höjdarspel!

Spelbloggare Publicerat: 24 januari 2018

Vad i hela världen sysslar oddssättarna med? De nedplitade 1X2-oddsen är helt missvisande, utifrån hur vi värderar matchen mellan Sampdoria och Roma. Detta är bara att utnyttja – med ett storklipp!

Nummer fem mot sex i tabellen. Roma med fem matcher uppradade utan vinst. Trots detta presenterar oddssättarna dem som storfavoriter. Det köper vi inte alls.

Men hur som helst. Vad är det vi har att vänta här? Ett toppmöte! Dessutom mellan två lag som visat upp långtifrån någon stark formkurva. Sampdoria må ha vunnit med 3-1 över Fiorentina direkt efter uppehållet – starkt! – men svajade innan dess.

Värst är dock situationen för Roma. De har, från att ha varit en aspirant på Scudetton, förlorat tre och spelat två oavgjorda de senaste matcherna, varav fyra av dessa fem varit i Serie A, och med det halkat ner utanför Champions League-området. Gäller att hitta tillbaka direkt.

Gemensamt med Sampdoria har Roma i alla fall att matchen nu direkt efter uppehållet var ett stort kliv framåt. De spelade oavgjort, 1-1, mot toppkonkurrenten Inter och var till och med försvinnande nära att vinna. Motståndarna fick in kvitteringsbaljan bara minuter från slutet.

Faktum är att Sampdoria innehar en Europaplats via deras sjättedito, fastän deras maskineri hackat en del. Vid händelse av en trea i kvällens match skulle man rycka ifrån konkurrenterna nedan och framförallt Milan, på död mark, närmast.

”Drömmer vi?”

4,05-3,75-1,95. Det är alltså 1X2-oddsen i skrivandets stund. Drömmer vi?

Roma stod för en i stora delar fin insats mot Inter senast, men vi kan inte bortse från det faktum att de inte vunnit på fem matcher efter varandra, varav tre förlorats. Eusebio Di Francesco, tränare, har ett extremt hårt arbete framför sig; för att få ordning på grejerna.

Det har, vid upprepande tillfällen, hänt att oddssättarna underskattar Sampdoria – på hemmaplan. Att komma till Stadio Luigi Ferraris har varit en ren och skär mardröm för Serie A-konkurrenterna. Där har åtta av årets seriematcher matcher vunnits och två förlorats. Även över fjolåret och bakåt har Sampdoria visat prov på hemmastyrka.

De två senaste identiska mötena har Sampdoria dragit det längsta strået i. Här – undviker i alla fall att förlora?

Anmärk också att Roma saknar Maxime Gonalons och Rick Karsdorp samt eventuellt Daniele De Rossi och Diego Perotti inför matchen. Sampdoria har hela truppen intakt.

Dagens bästa speltips, kära läsare, är Sampdoria +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, fast med bättre odds – till 1,98x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sampdoria +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 24/1
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: