Speltips inför Schalke 04 – Borussia Dortmund 15/4: Glödhett Ruhr-derby

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2018

Kampen om den hedervärda andraplatsen fortsätter i Bundesliga och nu intensifieras den på allvar. De främsta av konkurrenter ur den aspekten, Schalke 04 och Borussia Dortmund, ryker ihop under söndagskvällen. Spelbloggare bjuder er läsare på ett speltips till det massiva oddset om 3,50.

Både Schalke 04 och Borussia Dortmund har ryckt ifrån i striden om platsen bakom helt dominanta och de redan klara mästarna, Bayern München, och allt pekar på att det blir ett av de lagen som får lösa in silvermedaljongen, även om Bayer Leverkusen inte är helt borta ur diskussionen.

Inför matchen står Schalke, som varit ett av årets utropstecken, på andraplatsen – med pinnen mer inspelad än just Dortmund bakom med fem matcher kvar att spela. 52 respektive 51 pinnar, mer specifikt.

Schalke slåss även på en annan front, i DFB Pokal, den tyska cupen, där semifinal väntar mot Eintracht Frankfurt om en och en halv vecka. Dortmund har, efter att ha blivit chockade samt utskickade av RB Salzburg i Europa League, bara seriematcher kvar under årets avslutande del.

Hur lagen står till formmässigt samt vartåt det barkar är något svårt att sia. Schalke hade sex raka vinster, och fem hållna nollor, innan 2-3-förlusten i förra veckans bortamatch mot nästjumbon Hamburger SV. Dortmund studsade i deras tur tillbaka senast: värjde undan Stuttgart med 3-0 efter det totala sammanfallet mot Bayern München, tennissiffrorna 0-6 på tavlan.

Skadelistan för Dortmund är fortsatt välfylld; med sex spelare i form av Sebastian Rode, Erik Durm, Dan-Alex Zagadou, Shinji Kagawa och Raphael Guerreiro out. Schalke har avstängde Matija Nastasic samt Adbul Raham Baba out. Breel Embolo står som osäker.

Femte raka krysset?

Vi har svårt att skilja dessa två åt just för dagen; tror förvisso på en rätt öppen match, om än jämn sådan. Det bäddar för ett visst speltips på 1X2-marknaden.

Schalke åkte på oväntat stryk senast, men bör inte falla ihop platt så solida som de sett ut dessförinnan. De har nu andraplatsen att försvara och ett kryss här skulle innebära fortsatt fördel, vilket innebär att det lär bli på tal om att backa hem lite i positionerna vid händelse av att det står oavgjort på tavlan när klockan tickar upp mot 90 minuter.

Gästande Dortmund har viss press på deras axlar och tenderar att vara lite upp och ner i prestationer, liksom resultat. Trots att de jagar Schalke i uppförsbacke, måste respekt visas upp för motståndarnas kvalitéer och inte heller från deras håll väntar vi oss inte att de är alltför stressade att ta över taktpinnen.

Fyra raka inbördes möten har slutat med oavgjort utfall och årets omvända med detta slutade 4-4. Ännu ett kryss nu?

Att matchen slutar oavgjort betalar 3,45 gånger pengarna hos Betser och det kan köpas med en lite mindre summa.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 15:30, söndag 15/4
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: