Speltips inför Schalke 04 – Borussia M’gladbach 9/3: Heltyskt i slutspelet

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Det vankas heltyskt möte i Europa League-slutspelet – Schalke 04 mot Borussia M’gladbach. Vi har tittat djupare på matchen och landar i en slutsats värd 1,97x på spelfronten.

Tyskt på menyn, alltså. Det är dock inte det enda de har gemensamt, att de spelar i Bundesliga, utan också att de inte nått upp i varken önskad eller krävd standard under spelåret. Två besvikelser, helt enkelt. Kan en Europa League-succé sätta plåster på såren?

Mer exakt; Gladbach är placerade nia i Bundesliga och Schalke 04 på plats 13. Faktum är till och med att de sistnämnda fortfarande riskerar att trilla ur serien; har bara fyra pinnar ner till den negativa kvalplatsen. Vem kunde i hela världen tro att det skulle se ut så 23 omgångar in i serien?

Ute i Europa har Schalke levererat desto bättre. Gruppspelet, där övriga medverkande var Krasnodar, Salzburg och Nice, toppades utan problem – 5-0-1 i resultatraden. Väl i den första slutspelsrundan krossades grekiska PAOK med 4-1 över 180 minuters spel.

Gästerna slussades hit efter att ha blivit trea i deras Champions League-grupp. Barcelona och Manchester City kunde, föga förvånande, inte rås på och sist blev Celtic. Sextondelsfinalen över Fiorentina vann man efter att ha vänt 0-1 från hemmaplan till 4-3 bortaplan.

Truppapprena är inte officiella i skrivandets stund – onsdag förmiddag – men det verkar inte vara speciellt mycket nytt på tapeten. Thorgan Hazard är lite av ett osäkert kort för bortalaget.

God chans på ett bra bortaresultat

Det är rätt tacksamt att försöka värdera möjligheterna i den här matchen, då lagen nyligen spelade mot varandra i Bundesliga. Fem dagar sedan mer bestämt.

Och vad landade det i då? En 4-2-vinst för Borussia M’gladbach på Borussia-Park och då blev bland andra Oscar Wendt, vänsterback, målskytt. Svensken är i mycket, mycket fin form…

Nu är det förvisso omvänt, att Schalke står som värd, men den matchen visade ändå på den skillnad som, i synnerhet just nu, råder mellan klubbarna. Gladbach har hittat tillbaka på rätt spår; vunnit fyra raka matcher, liksom 8/10 senaste. Särskilt vändningen mot Fiorentina imponerade…

Schalke har det samtidigt oerhört tufft och nu radat upp fem vinstfria matcher efter varandra, tre kryss och två förluster. Inte mycket som står rätt till och situationen i Bundesliga kan påverka inställningen till Europa League. Kan man satsa helhjärtat? Kan fokus släppas från bottenstriden?

Någonting som är lika överraskande som imponerande med Gladbach är hur de gått från att ha varit urusla på resande fot, till att börja briljera. Sex vinster i följd, sju utan förlust.

Gästerna ska ha alla möjligheter att lösa ett bra bortaresultat.

Borussia M’gladbach +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – spelas till 1,97x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 9/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: