Speltips inför Schalke 04 – Köln 19/12: Motivationsfaktorn betydande

Spelbloggare Publicerat: 19 december 2017

På menyn står tysk cupfotboll! 16 klubbar ska bli till åtta och en av tisdagens sena matcher, 20:45, står Schalke 04 och Köln för – en match där vi ser favoriten som en klar sådan. Proppen ur?

Det dröjde 17 seriematcher innan Köln kunde vinna årets första match – 1-0 hemma mot Wolfsburg. Den samlade poängskörden är därmed på sex pinnar och med det nio upp till närmsta konkurrent liksom kvalplatsen samt 11 till säker mark.

Kört är det såklart inte, men mycket ska till för att Köln ska lösa den här knepiga situationen. Spelet har sett något bättre ut på sistone, sedan Stefan Ruthenbeck fick huvudansvaret som tränare. Förhoppningen är att leva vidare på den vitamininjektion de fick av segern senast, i årets sista Bundesligamatch.

Ett av årets största utropstecken, ur positiv synvinkel, har Schalke 04 varit. Det är till och med så att de tagit position som tabelltvåa, bakom ett dominant Bayern München på toppen av kullen. Skiktet därbakom är emellertid extremt tätt, där skillnaden från Schalke till sexan Borussia M’gladbach är på två knappa pinnar. Även flera andra konkurrenter jagar hack i häl…

Men nu är det alltså cupfotboll som väntar. En av dessa klubbar ska bli bland de återstående åtta i DFB Pokal – vilken blir det?

Vinner med minst två baljor

Motivation och klass är en kombination som sällan sviker. Även om oddsen på Schalke 04 tryckts ner, kan det vara värt att satsa polletterna på dem denna afton.

Det ska nämnas att seriespelet överordnar cupen även för Schalke, men eftersom förstaplatsen i det förstnämnda är som utom räckhåll, vill man ha chansen på en titel under året – och den passar uppstickarna utmärkt, däribland ”Die Knappen”, som de kallas.

Hemmalaget har heller inte förlorat på 12 raka matcher och även om det blivit lite osunt med kryss på sistone, är det klart att de stärkts av detta.

Köln vann faktiskt deras cupmatch borta mot Hertha Berlin, men hur stor kraft har de råd att investera i cupen vidare? Inte särskilt. Allt fokus kommer vara på överlevnad under årets andra halva och DFB Pokal kan nästan ses som oönskad när situationen är så pass pressad.

Rotation är att räkna med från båda sidor – kanske mer från Köln? – men den stora skillnaden är vilken mentalitet de kommer till matchen med…

En liten peng kan investeras i Schalke -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två måls marginal – till oddset 2,15 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Schalke 04 -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 19/12
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: