Speltips inför Senegal – Tunisien 14/7: Klar favorit i semifinalen

Simon Pålsson Publicerat: 13 juli 2019

I våra ögon är Senegal klara favoriter inför söndagens semifinal i Wimbledon mot Tunisien. Mötet spelas redan 18:00 på söndagskvällen den 14 juli.

Annons:

För närvarande pågår alltså de afrikanska mästerskapen. Den här gången spelas mästerskapet i Egypten, där hemmanationen kändes som favoriter på förhand. Men efter att ha snubblat ut tidigt i slutspelet ligger favoritskapet nu tydligt på Senegal istället.

Om vi studerar truppen går det att förstå precis varför så har blivit fallet, inte minst då Sadio Mané är den stora stjärnan. Det är också en spelare som har visat sig värdefull under turneringen och som har stärkt tron på att Senegal ska kunna vinna det här.

Faktum är att afrikanska landslag fortsatt brottas med att ha spets över hela truppen, vilket förmodligen är anledningen till att inget afrikanskt landslag gått längre än till en kvartsfinal i VM. Det har å andra sidan hänt upprepade gånger.

Tunisien har tagit sig vidare genom att vara svårslagna och har ännu ingen förlust i turneringen, men det sprakar inte direkt om laget. Nu väntar också det klart svåraste motståndet hittills.

Senegal plockar det här

Senegal har spelat med i stort sett samma lag rakt igenom hela turneringen, men nu finns det en risk att M’Baye Niang måste sitta på bänken. Detta efter en skada i kvartsfinalen mot Benin. Hur resonerar man här, ska man riskera någonting eller försöka spara honom till när det smäller på allvar i en eventuell final? Klart är i alla fall att Edouard Mendy inte spelar. Det är däremot ett lite lättare avbräck att hantera.

Då är det såklart en fördel för Tunisien att man kan ställa upp med sitt starkaste lag, i alla fall om vi ska tro rapporterna på förhand. Det finns inga avstängda spelare och förmodligen inga skadade spelare heller.

Men med det sagt har Senegal ett klart starkare lag och med Egypten ute ur turneringen är frågan om laget tänker bomma den här chansen att vinna Afrikanska Mästerskapen igen.

Senegal vinner (ordinarie tid) spelas därför till 2,10 gånger såsen hos Bethard. Det är enligt oss det kloka valet med tanke på den klasskillnad som ändå råder mellan lagen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Senegal vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, söndag 14/7
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.