Speltips inför Serbien – Ukraina 17/11: Avgörandet?

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2019

Ukraina gäller inte som favoriter i det här läget, men redan EM-klara ukrainare kan såklart ställa till det ordentligt för Serbien.

Annons:

EM-kvalet är som bekant inne i sin allra mest avgörande, slutgiltiga fas och det återstår fortfarande att se vilka lag som tar sig till EM 2020 nästa sommar. På ett par håll står det redan klart vilka lag som kniper några av platserna.

I den här gruppen, med Ukraina och Serbien som två av de tyngre lagen, är Ukraina alltså redan klara för EM 2020 i egenskap av gruppvinnare. Med 19 poäng på sju omgångar har man visat att man verkligen kan prestera när det behövs som allra mest. Andriy Shevchenko har fått ordentlig utväxling på sina idéer som förbundskapten – det är tydligt.

Portugal sitter i förarsätet för att ta andraplatsen och behöver bara slå Luxemburg borta i den sista omgången för att vara klara som tvåa. En poäng bakom hittar vi Serbien, som alltså måste slå Ukraina och hoppas på att Portugal tappar poäng i sin sista match. Det är inget vidare utgångsläge.

För serbisk del finns det en livlina att ta sig till EM 2020 via playoff, men det är såklart en väg man gärna undviker. Inför den sista omgången hemma mot Ukraina behöver man trolla med knäna, ta tre poäng och hålla alla tummar man har. Det vi däremot kan räkna med är att man åtminstone gör vad som krävs och vad man själva kan påverka.

Å andra sidan möter man nu ett Ukraina som står på sex raka vinster i det här EM-kvalet och som känns oerhört svårslagna.

Annons:

Serbien med pressen på sig

Som utgångsläget är i gruppen för närvarande är pressen helt och fullt på det serbiska landslaget inför den här matchen. Det gör såklart att vi riktar luppen på Serbien och deras förutsättningar inför matchen. Ska det gå att nå EM 2020? Då är det vinst som gäller i den här matchen.

Filip Kostic och Milan Pavkov kommer däremot inte att kunna spela, men det är ett starkt lag med spelare som Mitrovic och Dusan Tadic som stora stjärnor vid sidan om Sergej Milinkovic-Savic. Det här är ett serbiskt landslag som man verkligen kan tycka borde vara givna i ett EM-slutspel nästa sommar.

Ukraina då? Jo, man kommer inte att kunna spela med Taras Stepanenko som är avstängd för ukrainarna. Vidare kommer inte heller Moraes, Marlos Bonfim eller Oleksandr Zinchenko att komma till spel här. Det är ett par tapp som påverkar slagkraften.

Det faktum att Ukraina redan är klara för EM 2020 gör att Andriy Shevchenko kanske roddar om en del i truppen här, men samtidigt måste Serbien måste vinna och det kommer att öppna upp matchen. Den som förbehållslöst vill kolla på lite kvalfotboll på söndagen rekommenderas det här mötet.

Båda lagen göra mål kommer hur som helst att spelas till 1,83 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:00, söndag 17/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: