Speltips inför Sevilla – Athletic Bilbao 16/1: Ställningstagande på 1X2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2019

Den tredje matchen mellan Sevilla och Athletic Bilbao under loppet av mindre än en vecka spelas under onsdagskvällen, ett returmöte i Copa del Rey-åttondelsfinalen. Från Spelbloggare tas ställning på 1X2-marknaden.

Annons:

Omvända mötet med detta plockade Sevilla hem med 3-1 och det skulle till någonting alldeles extra för Athletic Bilbao att vända på steken och med det avancera vidare i Copa del Rey. Mer eller mindre redan klappat och klart?

Annat blev det när de i seriespelet möttes efteråt, nu för tre dagar sedan. Den matchen var det istället Athletic Bilbao som vann och det med 2-0 efter dubbla mål från den formstarke strikern, Iñaki Williams. På så sätt kan det alltså ses som lite ovisst inför denna fajt.

Gästerna har steppat upp markant, utan att det på något sätt skulle se felfritt ut, sedan tränarbytet till Gaizka Garitano. Huruvida det handlar om en tillfällig effekt, en vitamininjektion, eller att det helt och hållet ska vända återstår att se. En sak är i alla fall säker: spelarmaterialets kvalitet är bra mycket bättre än vad tabellen vill indikera på.

Sevilla är ett erkänt starkt slutspelslag, såväl i Europa som inhemskt, och har nått två av de tre senaste Copa del Rey-finalerna. Spännande ser det också ut i Primera División, med den tredjeplats som innehas. Hård konkurrens om platserna ut i Champions League.

Rakt spel

Skillnaden mellan det Athletic Bilbao som ställdes ut i det omvända mötet med detta och därefter i seriespelet var fundamental. Helt olika startelvor. Helt annan gnista. Motivationen spelar således en betydande roll.

Vissa skillnader var det förstås också i Sevilla, men där finns en helt annan bredd i truppen samt större utrymme att faktiskt investera krafterna i cupen. Gillar således deras chanser även här, oavsett om det blir mer rotation eller inte.

Sevilla är erkänt starka på hemmaplan och har på nio seriematcher hemma blott förlorat en. Sex vunna.

Nu är det mer eller mindre redan avgjort och Bilbao kan få det svårt att tända till. Att de dessutom lär behöva pressa upp positionerna, såklart beroende på resultat, kan öppna för Sevilla att kontra in spiken i kistan. Får vi istället 1-0, eller liknande, så är risken stor att matchen helt dör ut och bara spelas av.

Den raka ettan är acceptabel till 1,79 x insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr bonus + 100 kr gratisspel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner, rak etta
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, onsdag 16/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.