Speltips inför Sevilla – Atlético Madrid 25/2: Något missvisande

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2018

Formtoppade Atlético Madrid besöker Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán i ett hett, spanskt toppmöte. Trots tabelltvåans framfart kan vi inte blunda för att de blivit för stora favoriter på förhand.

Lite småkänn på serieledande Barcelona har Atlético Madrid lyckats få efter upprepande starka resultat sedan en bra tid tillbaka. Inför matchen har de löst sex vinster efter varandra, varav två i Europa League samt fyra i Primera División, och i samma sväng har katalanerna i topp tappat lite smått.

Men titelchansen ska förstås inte överdrivas. Sju poäng hämtas inte in hur som helst i den här konkurrensen och det blir därför att ta matcherna en för en och så huruvida det räcker ända in i kaklet eller ej.

Som vi blivit vana med de senaste åren hittas Sevilla i skiktet strax bakom den absoluta toppen i Spanien. De lyckas inte ta det där klivet och bli en titel- eller ens topp tre-kandidat. Nu är risken stor att de missar nästa års Champions League därutöver, när de hittas på femteplatsen och är en bra bit bakom fyran Valencia. Det vore ett fiasko modellen större.

Nu är situationen däremot på sätt och vis omvänd. Sevilla spelar CL-slutspel och Atlético Madrid EL-dito. De förstnämnda fick 0-0 hemma mot Manchester United i match ett av två – med stor mersmak! – medan de sistnämnda är vidare efter att ha vunnit över danska Köpenhamn med 5-1 över dubbla möten.

Glädjande besked för oss som vill se en kvalitativ fotbollsmatch är den närmast icke existerande skadeproblematiken på förhand. Sevilla saknar Sébastien Corchia och Lionel Carole samt Atlético Stefan Savic och Lucas Hernández.

Bara förlorat en hemmamatch sedan november 2016

Sevilla kommer från en fysiskt krävande match mot Manchester United och även om resultatet inte blev vad de ville, står de i alla fall stärkta av en mycket fin insats. Närmast ett under – nåja… – att det inte landade i en vinst. En kombination av ineffektivitet och fantastiskt målvaktsspel av David de Gea.

Matchbilden där kan mycket väl påminna om den som väntar här – ett Atlético Madrid som är fantastiskt täta de är defensivt, i kombination med ett effektivt omställningsspel. Formen är suverän den också – sex raka vinster!

Men Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán är en av de tuffaste möjliga uppgifterna som finns i spansk fotboll. Blott en hemmamatch är förlorad sedan – hör och häpna! – den 22:a november 2016, och då mötte de Juventus.

Minst kryss för Sevilla? När Atlético Madrid presenteras som så pass klara favoriter känner vi att det är på plats att investera i underdogen.

Sevilla +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – synas med glädje till 1,89 x insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Sevilla +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 20:45, söndag 25/2
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: