Speltips inför Sevilla – Barcelona 23/1: Över dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 23 januari 2019

Det är ett Sevilla ur form som hoppas kunna skrälla till det mot Barcelona i Copa del Rey-kvartsfinalen och trots svackan ser vi deras chanser som hyfsade – åtminstone i hemmamötet på Ramón Sánchez Pizjuán.

Annons:

Copa del Rey. Den spanska cupen. En cup som Barcelona under åren mer eller mindre prenumererat på titlarna, nu med fyra raka efter varandra inkasserade. Blir det till en femte?

Nu är vi framme vid kvartsfinalerna och Sevilla har åkt på mardrömslotten – den som alla vill undvika. Dessutom kommer de till spel med tre raka förluster och dessa även utan mål framåt. Senast föll man sent, i Primera División, mot Real Madrid – 0-2. Tätt in i det sista även om resultatet var förhållandevis rättvisande.

Faktum är att Barcelona och Sevilla i förra årets cupspel mötte varandra i den stora finalen och då vann katalanerna med förkrossande 5-0 i Madrid. Nu vankas det istället dubbelmöte och det kan i viss mån stärka Sevillas aktier inför dessa 180 minuter. Hemmaspelet är, som bekant, erkänt urstarkt.

Och Barcelona, då? De fortsätter prestera starka resultat på löpande band. Förra cuprundan vändes en 1-2-förlust borta mot Levante efter att returen på Camp Nou plockats hem med stabila tre mål mot noll.

Är man redan nu inne på ett spel på vilken sida som ska avancera vidare till semifinalerna, står skrällspelet på Sevilla i 4,75 gånger pengarna och favoritspelet på Barcelona i 1,20 som bäst.

Sevilla bryter förlustsviten

Inför det första mötet mot Levante här i cupspelet, roterades det friskt i Barcelona och så lär fallet bli även här. Det är klart att även Sevilla kan stöka om en del i startelvan, men de har haft en extra vilodag och kan tänkas investera större mankraft på Ramón Sánchez Pizjuán.

Hur det blir i returen på Camp Nou, det återstår att se. Mycket kommer handla om hur det slutar här.

Givetvis är Sevillas dunkla form att ta hänsyn till, men normalt är de extremt svårhanterade på hemmaplan och brukar kunna skrälla även mot de största av pjäser.

Favoritskapet ska vara Barcelonas. Det köper vi rakt av.

Men visst borde väl Sevilla kunna hålla det tätt och ses med bättre chanser än vad oddsen vill antyda när den raka tvåan betalar en bra bit under dubbla insatsen?

Av Speedybet får vi 2,04 x insatsen för att Sevilla ska undvika att förlora matchen och det tas direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos Speedybet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sevilla +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 21:30, onsdag 23/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.