Speltips inför Sevilla – Barcelona 31/3: Statistiken talar sitt tydliga språk

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

Primera Divisións stora höjdpunkt från omstarten, den bjuder Sevilla och Barcelona på. Matchen har, utifrån våran analys, alla möjligheter att bli en mycket underhållande historia, varpå ett målspel gladeligen investeras i.

Kvällen avslutas på absolut bästa sätt, med ett storklubbsmöte i de södra delarna av Spanien. Sevilla mot Barcelona, som båda också spelar Champions League-kvartsfinaler i veckan som kommer.

Allt som allt är det svårt för Sevilla att vara tillfredsställda med hur de presterat under spelåret, när de inte är bättre placerade än sexa och till och med riskerar att hamna helt utanför området som ska ta dem ut i Europa. Klubben har alltid som målbild att spela på de stora scenerna, allra helst den största.

Att CL-kvarten nåtts, det är mer utav en skalp. Manchester United värjdes undan i den föregående rundan, efter en storartad skräll på Old Trafford, och härnäst väntar den tyska maskinen, Bayern München.

Den insatsen som var nyckeln följdes dock upp av en 1-2-torsk mot Leganés, så det här uppehållet som varit kom kanske inte jätteolägligt. Mycket upp och ner runt Sevilla.

Barcelona stormar fram mot Primera División-titeln och med nio matcher kvar att spela har de 11 pinnar ner till närmsta konkurrent i form av Atlético Madrid – och då får vi väl slå fast att det är klappat och klart?

I blicken finns också den där CL-kvartsfinalen – ett dubbelmöte mot det italienska utropstecknet, Roma. Första mötet spelas på Camp Nou, under onsdagen, medan kvällens motståndare, Sevilla, spelar redan på tisdag. Liten fördel värd att beakta. Har råd att hålla de mest färgstarka av pjäser på banan något längre?

11 raka har hittat över linan

Årets Barcelona har visats fruktansvärt försvarsstarka och släpper sällan in mål, men att komma till Ramón Sánchez Pizjuán är inte bara en av de tuffaste möjliga uppgifterna i den spanska klubbfotbollen, utan också i hela världen.

Nu har Sevilla fått tid att samla krafterna, efter två raka Primera División-förluster – och däremellan vinsten över Manchester United – och det kan ha behövts.

Matcherna mellan dessa två blir mer eller mindre alltid underhållande och målrika historier. 11 raka inbördes matcher, enbart de i seriespelet inräknade, har innehållit minst tre baljor och vi väntar oss, i normal ordning, att Sevilla, på hemmaplan, kommer våga riskera en del. Sedan får det helt enkelt bära eller brista.

Litet minus för spelet är att Sevillas offensive mittfältare Pablo Sarabia missar matchen efter att ha blivit utvisad senast, men uppbackningen är helt okej och det ska inte påverka alldeles för mycket. Inte heller helt otänkbart att en och annan spelare vilas hos båda parter, utan att det förändrar våra tankar inför matchen markant.

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål i matchen – testas till 1,85x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500 och spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, lördag 31/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: