Speltips inför Sevilla – Real Madrid 9/5: Stora avbräck för ”Marängerna”

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2018

Med nyvunnen kraft under nygamla tränaren, Joaquín Caparrós, hoppas Sevilla kunna såra ett skadeskjutet Real Madrid på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Ska ses som favoriter?

Vincenzo Montellas korta sejour blev inte heller lyckad i Sevilla och efter en vinstfri svit om tio matcher skeppades han ut – till förmån för Joaquín Caparrós, som tränade klubben från milleniumskiftet till 2005. Lösningen anses tillfällig, men sånt kan förändras fort och det är inte otänkbart att han sitter kvar när nästa säsong tar vid.

Återkomsten blev hur som helst lyckad, när Real Sociedad värjdes undan med 1-0 i en tajt match. Kanske inte den mest prickfria av prestationer, men en vinst är en vinst och sådana är Sevilla i stort behov av.

Vad som är i sikte när klubben har tre matcher kvar under året är sjundeplatsen, vilken nu innehas av Getafe, som man har pinnen upp till med matchen mindre spelad. Detta i och med att den leder ut i Europa League.

Real Madrid hoppas i deras tur peta ner Atlético Madrid från andraplatsen, men betydelsen av det ska inte överdrivas. En CL-plats är säkrad och i samma turnering väntar de inom kort final mot Liverpool. Där som allt krut kommer användas, för att detta snarare ses som ett sätt att ladda upp innan dess.

Från helgens El Clásico på Camp Nou fick Real Madrid tillslut en pinne, 2-2, efter att Gareth Bale kvitterat med ett superavslut. Men kan man vara tillfreds med det? Matchen spelades trots allt med en man mer på planen i hela andra halvlek.

Nämnde Gareth Bale, plus Cristiano Ronaldo och Daniel Carvajal, är indisponibla den här matchen. Sevilla har Pablo Sarabia, Lionel Carole samt eventuellt Jesús Navas out.

Ronaldo, Bale och eventuellt Benzema out

Det är sällan som Real Madrid, oavsett motstånd, ska ses som underdogs i en match – men det här är en sådan, menar vi bestämt. Med hänsyn till de rådande förutsättningarna, dessutom hyfsat klara sådana.

Sevilla jagar, som nämnt, en Europaplats och spelar mot ett Real Madrid som ser matchen av klart mindre betydelse och dessutom bara haft tre dagar på sig att ladda om från det fysiskt liksom psykiskt krävande mötet med Barcelona. Givna fördelar, där.

Tränarbyten brukar också ge positiva effekter, åtminstone på kort sikt, och i den första matchen under Caparrós bröts alltså en långtgående period utan seger. Det stärker säkerligen dem. Höjer självförtroendet.

Framförallt är det dock avbräcken för Real Madrid som spelar in, med framförallt Cristiano Ronaldo men också Gareth Bale borta. Av rapporter att döma kommer även Karim Benzema ställas åt sidan, vilket understryker den mindre stora statusen av matchen för deras del.

Spelar Sevilla med försäkringen att få pengarna tillbaka om det skulle sluta oavgjort till 1,88 gånger degen hos LeoVegas. Värde runt åtta-tio punkter neråt.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Sevilla +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, onsdag 9/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.