Speltips inför Sevilla – Real Sociedad 4/5: Något av en ödesmatch

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2018

Det är oundvikligt att ta Sevillas hemska form i beaktning inför fredagens match mot Real Sociedad – en match som är av ödeskaraktär för dem båda när en Europabiljett jagas.

Varken Sevilla eller Real Sociedad har, utifrån de förväntningar och kravbilder som finns, presterat speciellt väl under spelåret.

För Sevilla var finalförlusten i Copa del Rey mot Barcelona, med förkrossande 0-5, lite av toppen på isberget. Nu är istället, i första hand, sjundeplatsen i sikte – en plats som kommer leda ut i Europa League. Dit upp har de ynka pinnen, med matchen mindre spelad än Getafe ovanför, medan Sociedad har tre med samma antal matcher som desamma.

Därför kan vikten av den här matchen knappast underdrivas, när det är så pass mycket på spel – och att en förlust för Real Sociedads del skulle sätta innebära att de mer eller mindre är helt borta där, medan Sevilla för den delen också skulle sättas i knipa om de inte levererade.

Och just levererat, det har Sevilla verkligen inte under de senaste veckorna. Laget har – hör och häpna! – hela nio vinstfria matcher uppradade och kommer från en 1-2-torsk när Leganés besöktes, vilket följde upp den nämnda finalförlusten.

Desto bättre momentum har Real Sociedad, med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Enda plumpen kom, som en blixt från klar himmel, i bortamatchen mot den helt hopplösa tabelljumbon, Málaga. Sist i raden att värjas undan var Athletic Bilbao, med siffrorna 3-1.

Mardrömsfacit: nio vinstfria matcher

Vilka kvalitéer Sevilla besitter och hur hemmastarka de varit år efter år är knappast någon hemlighet, men som situationen ser ut inför den här matchen kan vi trots detta inte köpa deras så överdrivna favoritskap.

I skrivandets stund är det bästa erbjudna oddset på hemmalaget på 1,77 – ett odds som undertecknad, om jag hade haft titeln oddssättare, velat skruva upp i siffror runt dubbla insatsen för att få en rättvisande värdering av matchen.

Det är bara att trycka på den fakta som finns: att Sevilla alltså inte vunnit på nio raka matcher. Helt under isen har de varit. Långtifrån deras topp eller ens standardnivå.

Desto bättre känsla är det i Real Sociedad, som har fyra vinster på de fem senaste matcherna och i tre av dessa fullpottare har nollan också hållits. Däribland: 3-0 över Atlético Madrid, 5-0 över Girona och 3-1 över Athletic Bilbao.

2,14 gånger pengarna för att Real Sociedad undviker att förlora matchen är ett klipp som måste tas del av. Oddset är presenterat av Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Real Sociedad +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 21:00, fredag 4/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.