Speltips inför Sevilla – Valencia 10/3: Gästerna med toppchans

Spelbloggare Publicerat: 9 mars 2018

Det vankas toppmöte i Spanien! Sevilla och Valencia ryker ihop på Ramón Sánchez Pizjuán och trots den hemmastyrka ”Los Rojiblancos ” besitter lutar vi åt att det blir på tal om en skräll.

Nummer fem mot nummer fyra. Känslan är att det är lite av sista chansen för Sevilla att få liv i drömmen om en plats som bland de fyra bästa, när åtta pinnar är avståndet dessa två emellan. Som säkert bekant: toppkvartetten får ju spela Champions League-fotboll nästa år.

Då är det kanske lite illa tajmat för Sevilla att de spelar Champions League-slutspelsretur mot Manchester United redan på tisdag. Tre dagars vila mellan matcherna och det blir att värdera lite: vad är av störst betydelse?

Rotation på ett par positioner kan därför inte uteslutas från värdskapet. Valencia har bara en boll i luften: Primera División!

Efter mardrömsperioden runt skiftet mellan januari och februari månad, med fyra raka förluster, har Valencia återhittat formen – och har nu 4-1-0 i matchraden. Om man räcker ända in i kaklet, tar en CL-plats, vore det en skalp.

Sevilla har två raka vinster och hållna nollor, om än i, på pappret, lite enklare matcher. Detta följde upp en brutal 2-5-förlust hemma mot tabelltvåan Atlético Madrid.

Lionel Carole saknas för Sevilla medan Jesús Navas samt Sébastien Corchia dras med småskador och kommer tittas närmare på innan avspark. Gästerna har Javi Jiménez, Santi Mina och eventuellt José Gayá out.

Undviker att förlora

Sevilla är kända för deras enorma styrka på Ramón Sánchez Pizjuán, men under spelåret har skillnaderna hemma kontra borta varit mindre – dock fortfarande stora – än de senaste åren.

Här kan vi inte annat än att höja ett varningens finger för skrällbudet. Valencia visar, vecka in och ut, prov på stora kvalitéer och har alltså inte förlorat på fem matcher, varav fyra vunnits. Omställningsspelet är sylvasst, varpå även bortafacit är mer än acceptabelt, och blir att se upp med för Sevilla.

Sedan spelar också kommande CL-match för Sevilla en roll i det hela. De kan bli illa tvungna att rotera på några positioner i startelvan, för att hålla ben och huvuden fräscha. Inte optimalt i en match som denna.

Och även om det inte roteras är det sannolikt svårt att inte redan nu blicka åt matchen mot Manchester United.

1,91 gånger pengarna för att vi får oavgjort eller en bortavinst i matchen värderar vi vara i överkant. 2-2?

  Rygga spelet hos Bethard – 200% upp till tusenlappen i bonus!

Speltips:

Speltips: Valencia +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% extra – upp till tusenlappen)
Spelstopp: 16:15, lördag 10/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: