Speltips inför Shakhtar Donetsk – Roma 21/2: Ukrainsk fördel

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2018

Ukrainskt mot italienska i Champions League. Göra upp ska Shakhtar Donetsk och AS Roma, i det första mötet av två, på Metalist Oblast Sport Complex. Från det har vi inte alls svårt att ta sida. Vem vinner?

Det är de sista inledande mötena i Champions League-åttondelsfinalerna som ska avverkas under onsdagskvällen. Denna match hamnar lite i skymundan av Sevilla mot Manchester United, men det finns fortfarande stort spelvärde att hämta och 180 välspelade samt underhållande minuter borde vara att se fram emot.

Med andra ord: det är inte slutspelets namnstarkaste lag som drabbar samman, utan att de för den delen inte ska viftas undan som rena lättviktare.

Shakhtar Donetsk visade framfötterna under gruppspelet hit, när de löste en andraplats bakom urstarka Manchester City samt före Napoli och Feyenoord. Bara att ha nått hit är en vinst för klubben, men det är klart att siktet är på att äventyret inte ska avslutas ännu, särskilt nu med en förhållandevis tacksam lott i Roma.

Hemma i den ukrainska förstadivisionen håller de jämnt strå med Dynamo Kiev och där ser titelstriden ut att bli en nagelbitare in i det sista. Tas den andra raka titeln eller ej?

Och Roma, då? Gruppspelet hit var en storsuccé! En förstaplats blev det – före klubbar som Chelsea och Atlético Madrid. Fruktansvärt imponerande. Överlag ser italienarna ut att stå relativt starkt. Tredjeplatsen innehas i Serie A, där det är mycket tätt bakom toppduon och ner på Europaplatserna.

Hemmaplansfördelen väger tungt

Förra veckan spelade Shakhtar Donetsk deras första tävlingsmatch 2018, vilken var mot Chornomorets och den vann de med förkrossande 5-0. Perfekta sättet att ladda upp inför CL-slutspelet, eller hur?

Glädjande för ukrainarna är dessutom att de lyckats behålla stjärnmittfältaren Fred, som var nära att krita på för Manchester City, transferfönstret ut. Det stärker dem under resterande del av spelåret i allmänhet och det här dubbelmötet i synnerhet.

Hemma-/bortaplansfaktorn anser vi vara av stor betydelse här. För Shakhtar Donetsk har skillnaden varit fundamental de senaste åren ute i Europa och gruppspelets alla tre hemmamatcher, mot Napoli, Feyenoord och Manchester City, lyckades de vinna.

Och det material som ukrainarna har ska inte underskattas. Det här dubbelmötet kommer det bli match av. Roma favoriter, visst, men tveklöst sådana i fara.

Gästerna är med all säkerhet nöjda med ett oavgjort resultat på förhand och lär inte spela ut hela registret offensivt, för att minimera riskerna. Såvida vi har lika på tavlan – backar hemåt och blir smått passiva?

Ser vi på Romas bortafacit i Champions League är det rena mardrömsläsningen. Blott en av de 13 senaste matcherna har vunnits, vilket var mot azerbajdzjanska Qarabag. Lite skoj, om än närmast helt irrelevant, statistik är att klubbarna mötte varandra i CL 2010/11. Då vann Shakhtar Donetsk hemmamötet med 3-0 och bortaditot med 3-2.

Shakhtar Donetsk att vinna, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort, finns att hämta till 1,80x och det är alldeles för högt för att inte testa. Betser är platsen.

  Rygga spelet hos Betser – Få €5 utan insättning och 100% extra upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Shakhtar Donetsk draw no bet
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (Unik bonus: €5 UTAN insättning och därefter 100% extra upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 21/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: