Speltips inför Sheffield United – West Bromwich 14/12: Toppmöte i Championship

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2018

Toppen möter toppen i Championship – Sheffield United och West Bromwich Albion, i en match som skulle kunna sluta lite hur som helst. Därför förvånas vi över – och utnyttjar – att ena sidan presenteras som klara favoriter.

Annons:

Nummer tre mot nummer fem, med ynka pinnens skillnad. Två lag som just nu återfinns i playoffområdet och som också skulle kunna utmana om de två direktbiljetterna mot Premier League.

Så, det är en äkta höjdarmatch som väntar i klassiska Championship. 20:45 är avsparkstiden och matchen ser ni på TV3 Sport, Viaplay eller Viafree.

West Bromwich verkar ha återfunnit stilen efter en sämre period främst över oktober månad och när man kvitterade sent, första stopptidsminuten av andra halvlek, och spelade 2-2 hemma mot Aston Villa betydde det den femte förlustfria matchen i följd. Blir det till sex nu?

Matchens favoritskap tilldelas dock Sheffield United och det är helt rättvisande – två jämnstarka lag och med hemma-/bortafaktorn inräknad. Men var står United för närvarande? Vartåt barkar det – upp eller nedåt? Det är lite svårt att sia.

Detta till bakgrund av att prestationerna varit rätt mycket upp och ner. Man hade problem borta mot tredjejumbon Reading senast, för att få in två sena mål och vinna matchen – en match som följde upp en 0-1-förlust hemma mot toppkonkurrenten Leeds United.

Öppet – WBA kan såra motståndarna

Det finns mycket att förtjusas av i Sheffield United och deras spel, men vi känner inte att de är helt hundra just nu och att det kan straffa sig mot en så pass kompetent motståndare som WBA. Bud på skräll?

Vid ett par tillfällen på senare tid har United kommit undan med en del flyt och nu är ”bara” två av de sex senaste matcherna vunna – båda mot motstånd en bra bit nere på den undre tabellhalvan av Championship.

WBA är för all del inte fläckfria, men borde känna lite mer medvind efter fem förlustfria matcher och den sena 2-2-baljan mot Aston Villa förra veckan. Ser mycket väl att de kan plocka såväl en som tre pinnar här på Bramall Lane.

Om undertecknad hade haft titeln oddssättare, hade jag skickat över kanske ett par decimaler från borta- till hemmalaget. Nu utnyttjar vi istället värdeluckan som dykt upp.

Gästerna spelas således med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,94x hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto, blixtsnabba uttag!

Annons:

Speltips:

Speltips: West Bromwich +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, fredag 14/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.