Speltips inför Sheffield Wednesday – Middlesbrough 19/10: Missvisande odds

Spelbloggare Publicerat: 18 oktober 2018

En alldeles för stor favorit? Utan minsta tvekan. Middlesbrough överskattas enormt, särskilt just för dagen, när de ställs mot ett kompetent Sheffield Wednesday borta på Hillsborough Stadium.

Annons:

Uppehållet är över, spelarna tillbaka från landslagsuppdrag och de stora europeiska ligorna återstartar efter en och en halv veckas tid.

Från Championship står en handfull utsökta matcher på menyn under helgen, men först ut redan på fredagen är alltså Sheffield Wednesday och Middlesbrough med en liten smygstart – en sådan som kommer mindre bra tajmat för ”Boro”.

Klubben har haft tio spelare borta på landslagsuppdrag och deras uppladdning har, av vad de menar, haft alldeles för kort tid på sig att ladda upp. Detta kan jämföras med Sheffield Wednesday som haft blott en spelare borta. Detta är förstås petitesser, småsaker, men kan förstås påverka lite.

Middlesbrough är en av de klaraste favoriterna i årets Championship och det är med all rätt. Stundtals har det sett mycket bra ut. Så var dock inte fallet i den sista matchen före uppehållet, där det blev en 0-2-förlust hemma mot Nottingham Forest. Därmed är man inte bättre placerade än fyra, med tre pinnhål till toppen av kullen och Sheffield United.

God chans för Wednesday

Lite smått har Sheffield Wednesday överraskat under serieupptakten och de återfinns faktiskt så lite som två platser och tre pinnar under kvällens motståndare. Kan man räcka till för att slåss om en plats till Premier League? Hård är konkurrensen, men räknas bort helt ska de inte, Wednesday.

Det är dessutom med stark form som Wednesday kommer till spel. Flera tuffa matcher stod på tapeten innan uppehållet – ändå kan de stoltsera med fyra raka utan förlust, bland annat mot West Bromwich Albion och Leeds. Absolut senast blev det en bortavinst över Bristol City.

Här saknar Wednesday Almen Abdi, Kieran Lee, Joost van Aken, Marco Matias samt Gary Hooper. Ska inte påverka alltför för mycket och en slagkraftig startelva kan presenteras.

Stärkta av hemmaplansfördelen, bra form och mot ett ”Boro” som kommer från en förlust kan vi inte helt köpa att favoritskapet lutar så kraftigt åt de sistnämndas del. Bud på skräll?

Sheffield Wednesday +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid lika i matchen – spelas till 1,97 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 19/10
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.